1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu Bebek ''Oyuncak'' Değil!
Bu Bebek ''Oyuncak'' Değil!

Bu Bebek ''Oyuncak'' Değil!

Kuşatma altındaki Guta'da açlıktan bir bebek daha hayatını kaybetti. Ancak ne İnsan hakları savunucuları, ne hayvan hakları savunucuları ne de çevreci örgütler seslerini duyulacak kadar yükseltmiyor.

20 Şubat 2014 Perşembe 12:50A+A-

Cenevre-2 görüşmelerinin sonuçlanmasını bekleyemeyen bir bebek daha açlığa daha fazla dayanamayarak Suriye'de hayata gözlerini yumdu. Fotoğrafta oyuncak bir bebekmiş gibi görünsede aslında fotoğraftaki bir oyuncak bebek değil. Ancak ne İnsan hakları savunucuları, ne hayvan hakları savunucuları ne de çevreci örgütler seslerini duyulacak kadar yükseltmiyor. İran ve Rusya'nın da desteği ile Esed rejimi ve Hizbullah askerleri tarafından  kuşatma altında tutulan Guta'da açlıktan ölen bir bebeğin fotoğrafı. Adı Zein. Rusya, Çin, İran, Esed Rejimi ve Hizbullah Örgütü Suriye'deki meseleye her ne kadar küresel bir siyaset, küresel bir oyun gibi bakıyor olsa da açlıktan hayatını kaybeden bu bebek aslında kimsenin oyuncağı değil. Muhtemelen onu çok seven bir anne ve bir babanın biricik bebeği. Hesabını İlahi adalete bırakan bu bebek aslında bu son pozu ile savaşın bir oyun, bebeklerinde oyuncak olmadığını gözler önüne seriyor. 

1-024.jpg

Suriye'de halka giden yardımları engellemek ve halkı açlığa terketmekte aslında psikolojik harbin bir unsuru. Uzmanlara göre "İran'dan aldığı akılla" direnişi açlıkla kırmayı hedefleyen Esed rejimi bunda başarılı olamadığı zamanlarda da yine açlık meselesini bir silah olarak kullanıyor. Aşağıdaki fotoğrafta Esed askerleri tarafından sokağa bırakılan ekmek dolu bir poşet görülüyor. Açlığa dayanamayan Suriyeliler ekmeği almaya gittiklerinde Hizbullah sniperları tarafından öldürülüyor yada diğer bir deyişle "avlanılıyorlar".

2-020.jpg

Suriye'de hergün daha da artarak devam eden bombardımanlardan birinde yaralanan Suriyeli bir bebek. 

3-020.jpg

Araştırmalara göre Suriye'de her 12 dakikada bir Suriyeli rejim ve destekçilerince öldürülüyor. Her 30 dakikada bir Suriyeli erkek, her 45 dakikada bir Suriyeli kadın, Her 50 dakikada bir Suriyeli çocuk hayatını kaybediyor. Ayrıca her 8 saatte bir Suriyeli soğuktan hayatını kaybederken, her 10 saatte de bir Suriyeli açlıktan ölüyor. Yakın zamanda işkence fotoğrafları basına yansıyan Suriyeli esirler ve fotoğrafları basına yansımayan gizli Esed hapishanelerindeki esirlerden ise her 10 saatte bir Suriyelinin Esed rejimi işkenceleri ile hayatına son veriliyor. Suriye her dakika bu insan kayıplarını verirken insanlık ise belkide her saniye kaybediyor.

İncanews

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum