1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Brezilya, terör devleti İsrail’in büyükelçisini sınırdışı etti
Brezilya, terör devleti İsrail’in büyükelçisini sınırdışı etti

Brezilya, terör devleti İsrail’in büyükelçisini sınırdışı etti

Hitler'e benzetmesiyle gerilen ilişkiler sonrasında Brezilya, siyonist rejim büyükelçisini sınır dışı etti, siyonist rejimde büyükelçisini geri çekti.

19 Şubat 2024 Pazartesi 23:08A+A-

Siyonist rejimin Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaptığı katliamlara yüksek tondan tepki dün Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'dan geldi. Lula, katil Netanyahu'yu Hitlere benzetti. Katil Netanyahu ise Lula Da Silva'ya tehdit dolu bir dille karşılık verdi.

Gerilen Brezilya-siyonist rejim ilişkileri resmen koptu. Brezilya, siyonist rejim büyükelçisini ülkeden kovarken, kendi elçisini ise geri çağırdı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, siyonist rejimin Gazze'yi işgalini "soykırım" ifadesiyle niteleyerek, Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetti. Gazze Şeridi'nde olanların "savaş değil, soykırım" olduğunu söyleyen Lula da Silva, "Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı." ifadelerini kullandı.

Katil Netanyahu, Lula'nın sözlerine "İsrail’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aştığını" söyleyerek sert tepki verirken, siyonist rejim sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ise istenmeyen adam ilan etti. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum