1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. BP, Türkiye pazarından çıktı
BP, Türkiye pazarından çıktı

BP, Türkiye pazarından çıktı

Petrol Ofisi, 111 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren İngiltere merkezli petrol devi BP'nin akaryakıt dağıtımını satın aldı. Sektör kaynaklarının aktardığına göre satış tutarı 450-500 milyon euro civarında.

16 Kasım 2023 Perşembe 18:52A+A-

Cenevre merkezli Vitol şirketinin sahibi olduğu Petrol Ofisi, sektörde köklü geçmişe sahip BP'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Bloomberg'de yer alan habere göre; Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konuyla ilgili, "Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam" ifadelerini kullandı.

Borsatek'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise anlaşma dün akşam taraflar arasında imzalandı, resmi duyuru bugüne bırakıldı. Sektör kaynakları satış tutarının 450-500 milyon euro civarında olduğunu ileri sürdü.

'PAZARDAKİ GÜCÜMÜZÜ DAHA DA PEKİŞTİRECEK'

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu da; “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olan satışın 2024'te tamamlanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum