1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Bosna’da Suriye’ye Yardım Cuması
Bosna’da Suriye’ye Yardım Cuması

Bosna’da Suriye’ye Yardım Cuması

Bosna-Hersek genelindeki tüm camilerde, cuma namazının ardından Suriyeliler için yardım toplandı.

15 Şubat 2013 Cuma 16:07A+A-

Bosna-Hersek İslam Birliği'nin (Diyanet İşleri Başkanlığı) aldığı karar doğrultusunda, ''Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında cuma namazından sonra ülke genelindeki camilerde mazlum ve muhtaç durumdaki Suriyelilere yardım talep edildi.

Kendileri de yıllar önce yaşanan savaşta insani dramla karşı karşıya kalan Bosnalı Müslümanlar, Suriyeliler için düzenlenen yardım kampanyasına destek verdi. Bosna-Hersek İslam Birliği'nden yapılan açıklamada da ülkedeki Boşnak ve Müslüman nüfus, bir kez daha organize bir şekilde Suriye halkına yardım etmeye çağrıldı.

AA'nın geçtiği habere göre Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi Başimamı Mensur Malkiç de verdiği cuma hutbesinde, 1990'lı yıllarda Bosna-Hersek'in de benzer felaketleri yaşadığını hatırlatarak, "Suriye halkı gerek savaş zamanında gerekse bağımsızlığımızı kazandıktan sonra hep yanımızda oldu, bize yardım etti. Şimdi sıra bizde" dedi.

"Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyasına, Bosna-Hersek'te Sendikalar Konfederasyonu, insani yardım kuruluşu "Merhamet" ve Bosna-Hersek İslam Birliği'nin yanı sıra Saraybosna'da faaliyet gösteren İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi, Dayanışma Derneği, İngiliz insani yardım kuruluşu "Muslim Aid", Bosna-Hersek Federasyonu Esnaf Odası ve çeşitli üniversiteler ile basın kuruluşları da destek veriyor.

 

HABERE YORUM KAT