1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Bosna'da “Savaş Suçu” Şüphelisi 6 Sırp Gözaltına Alındı
Bosna'da “Savaş Suçu” Şüphelisi 6 Sırp Gözaltına Alındı

Bosna'da “Savaş Suçu” Şüphelisi 6 Sırp Gözaltına Alındı

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bosanski Novi kasabasında yapılanoperasyonda, Bosna'daki savaşta (1992-95) “savaş suçu” işledikleriyle şüphesiyle 6 Sırp gözaltına alındı.

21 Haziran 2016 Salı 15:43A+A-

Bosna Hersek Savcılığı’nın talimatıyla Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı’na (SIPA) bağlı özel birlikler tarafından düzenlenen operasyonda, Milenko Babic (58), Ostoja Balaban (66), Nikola Reljic (51), Dragan Baltic (53), Ranko Baltic (56) ve Miroslav Kapetanovic'in (42) gözaltına alındığı bildirildi.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, tümü Bosanski Novi doğumlu şüphelilerin “savaş suçu” işlemekle suçlandığı ifade edildi.

Şüphelilerin, Sırp ordusu, askeri polis ve paramiliter birlikler bünyesinde, 1992 yılında Bosanski Novi yakınlarındaki Ekici ve Alici köylerinde sivil Boşnak halka yönelik sistemli saldırılara, cinayetlere, işkencelere ve sürgüne bizzat ve doğrudan katıldıkları iddia ediliyor.

Şüphelilerin söz konusu köylerde 27 sivilin katledilmesine bizzat katıldıkları öne sürülürken, katledilen bu kişilerin kendi kazdıkları toplu mezara defnedildiği ifade edildi.

27 Boşnak sivili katlettiği iddia edilen bu şüphelilerin, olayı örtmek için 1996 yılında cesetleri toplu mezardan çıkarıp yakındaki nehre attıkları kaydedilirken, toplu mezarda sâdece 6 kurbanın cesedine ulaşıldığı, diğer kayıpların hala bulunamadığına dikkat çekildi.

AA

HABERE YORUM KAT