1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bombalamaların failleri PKK'nın taşeronları MLKP ve DKP-BÖG
Bombalamaların failleri PKK'nın taşeronları MLKP ve DKP-BÖG

Bombalamaların failleri PKK'nın taşeronları MLKP ve DKP-BÖG

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Safranbolu'dan katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorulan bombalamaların failleri kim sorusuna Soylu, "Bursa'daki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbul'da eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi" dedi.

22 Nisan 2022 Cuma 14:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol'un, PKK'nın bombalama ve silahlı eylemlerini sürdürdüğü öğrenilirken kendisini hümanist olarak tanıtan sol fraksiyonların bombalamalar sonrası sessiz kalması dikkat çekiyor. 

NTV canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "İlk bulgulara göre bu saldırılar PKK’yı mı işaret ediyor? Bu saldırılarla ilgili soruşturmada gelinen son aşama nedir?" sorusu yöneltildi.

İçişleri Bakanı Soylu soruya, "Türkiye terörle mücadelede çok önemli adımlar attı. Önceki dönemlerle kıyas kabul etmeyecek kadar önemli adımlar attı. Terör örgütleri fırsat kollarlar. 15 Temmuz'dan bugüne kadar yurt içinde 1789 terör eylemi engellendi. Terörle mücadelede başarının temelinde yeni konsept var. Terör örgütü kırsalda, mağaralarda etkinliğini kaybetti. İstanbul'daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa'daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa'daki İstanbul'daki olayın faillerini tespit ettik. PKK'ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Bursa'daki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbul'da eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi." diyerek cevap verdi. 

Türkiye solu, özgürlüklerin kısıtlanmasını hak ihlali olarak görürken, bombalı eylemleri kendisine bağlı yapılar gerçekleştirmemiş gibi davranıyor. 

Dünyanın birçok yerinde yaşama hakları dahi ellerinden alınan yüzbinlerce insanın hakkını hiçbir zaman savunmadığı gibi Suriye'de, Libya'da, Irak'ta, Afganistan'da insanların sosyalist ve komünistler tarafından bombalanarak öldürülmesine karşı sessiz kalmayı görev addederek büyük bir ikiyüzlülük sergiliyor. Türkiye'de ise hak arayışında olduğunu iddia ederek bombalı eylem gerçekleştiren örgüt üyelerine karşı pasif kalıp onlara karşı söylemde dahi bulunmayı yanlış buluyor.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum