1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bolu Belediyesi'ne 'ayrımcılıktan' ceza
Bolu Belediyesi'ne 'ayrımcılıktan' ceza

Bolu Belediyesi'ne 'ayrımcılıktan' ceza

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti.

19 Mayıs 2022 Perşembe 13:26A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kentte yaşayan yabancı uyrukluların faydalandığı belediye hizmetlerine zam yapılmasına ilişkin önerge, CHP ve İyi Parti’nin oylarıyla kabul edilmişti. Bu karar itiraz eden TİHEK, ‘ayrımcılık’ sebebiyle Bolu Belediyesi’ne 40 bin lira tazminat cezasına hükmetti.

Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılırken, ırkçı belediye başkanı Tanju Özcan’ın görevinden alınması gerektiği, ırkçı, yabancı düşmanlığı ve nefret içeren söylem ve eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından cezai müeyyideye tabi tutulması talep ediliyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınacağını ve Nikah ücretlerinin 100 bin TL olduğunu açıklamıştı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum