1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bolivya Polisi Engelli Protestoculara Müdahale Etti
Bolivya Polisi Engelli Protestoculara Müdahale Etti

Bolivya Polisi Engelli Protestoculara Müdahale Etti

Bolivya'da “daha fazla devlet yardımı” talebiyle sokak gösterileri düzenleyen ve başkanlık sarayına yürüyen engelli protestoculara polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

26 Mayıs 2016 Perşembe 12:59A+A-

Bolivya hükûmetinden yapılan açıklamada, “daha fazla devlet yardımı” talebiyle sokak gösterileri düzenleyen ve başkanlık sarayına yürüyen engelli protestocuların polise saldırmaya çalıştığı, bazı göstericilerin ellerinde bıçaklarla “güvenlik” güçlerinin üzerine gittiği iddia edildi.

Başkent La Paz'daki gösterilere katılan engellilerin büyük kısmının tekerlekli sandalyede olduğu ifade ediliyor.

bolivya_engelli_protestosu.jpg

Yardımların Arttırılması Talep Ediliyor

BBC Türkçe'nin haberine göre, engelli Bolivyalılar devletten aldıkları aylık yaklaşık 14 dolar olan yardımın 5 kat artırılmasını talep ediyor. Sosyalist Devlet Başkanı Evo Morales'in hükûmeti engelli yardımlarının artırılması talebini reddetmişti.

“Şiddeti Körükleme Amaçlı”

Engellilerle kapsamlı bir iyileştirme paketini görüştüklerini ve uzlaşıya varıldığını söyleyen Bolivya İçişleri Bakanlığı “Bugün karşımızda engelli gruplar ve hükûmet arasında uzlaşılan 42 maddelik planı reddeden küçük bir grup var. Bu tür girişimlerin şiddeti körükleme amaçlı olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bolivya Latin Amerika'nın en fakir ülkesi konumunda. Fransa menşeli haber ajansı AFP, resmî verilerin ülkede yaklaşık 388 bin engellinin yaşadığını gösterdiğini aktarıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT