1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. BMGK’nın Gazze Soruşturması Talebi ABD’nin Engeline Takıldı
BMGK’nın Gazze Soruşturması Talebi ABD’nin Engeline Takıldı

BMGK’nın Gazze Soruşturması Talebi ABD’nin Engeline Takıldı

BMGK’nın Gazze’de işgalci İsrail’e bağlı güvenlik güçlerince 50’den fazla Filistinlinin katledilmesine ilişkin “bağımsız ve şeffaf” soruşturma talebi ABD tarafından reddedildi.

15 Mayıs 2018 Salı 13:23A+A-

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Gazze sınırındaki protestolarda işgalci İsrail’e bağlı güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu 50’den fazla Filistinlinin katledilmesine ilişkin soruşturma talebi ABD’nin engeline takıldı.

AA’da aktardığına göre BMGK’nın geçici üyelerinden Kuveyt, konseyden Gazze’deki şiddet olaylarından endişe ve üzüntü duyulduğunu belirten ve 50’yi aşkın Filistinlinin katledilmesine dair soruşturma başlatılmasını talep eden bir açıklamanın kabul edilmesini istedi.

Diplomatlar, Gazze sınırındaki protestolarda işgalci İsrail’e bağlı güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu 50’den fazla Filistinlinin katledilmesine ilişkin BMGK’nın “bağımsız ve şeffaf” soruşturma talebine ABD’nin karşı çıktığını söyledi.

ABD, 30 Mart’tan bu yana devam eden “Büyük Dönüş Yürüyüşü” kapsamındaki barışçıl gösterilerde işgalci İsrail’in orantısız güç kullanımı sonucu çok sayıda Filistinlinin katledilmesiyle ilgili soruşturma taleplerini iki kez daha reddetmişti.

Öte yandan BMGK, Kuveyt’in talebi üzerine bugün toplanacak.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov’un konseyi bilgilendirmesi bekleniyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT