1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. BM’den Mavi Marmara İçin Soruşturma
BM’den Mavi Marmara İçin Soruşturma

BM’den Mavi Marmara İçin Soruşturma

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, 9 müslümanın şehit olduğu Gazze'ye yardım gemisi Mavi Marmara baskınını soruşturmak için bir ekip oluşturdu.

23 Temmuz 2010 Cuma 16:50A+A-

Konsey'den yapılan açıklamada, soruşturma ekibinde İngiltere'den Sir Desmond de Silva, Trinidad ve Tobago'dan Karl Hudson-Phillips ve Malezya'dan Mary Shanthi Dairiam olmak üzere 3 uzmanın bulunduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi kanlı gemi baskını sonrasında İsrail'i uluslararası hukuku çiğnediği ve Gazze'yi ablukaya aldığı için çok sert şekilde kınamıştı.  Konsey'den ayrıca baskının araştırılması için uluslararası bir soruşturma kurulunun oluşturulması kararı da çıkmıştı.

Konsey 32 evet, 3 hayır, 8 çekimser oyla soruşturma kurulu oluşturulmasını kabul etmişti.

İsrail'in Mavi Marmara başta olmak üzere yardım gemilerine baskın düzenleyerek el koyması ve 9 kişinin şehit olmasının ardından ardından İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan BM İnsan Hakları Konseyi bir deklarasyon yayınlamıştı. Deklerasyonda, İsrail'in Gazze'ye yardım filosuna yaptığı kanlı baskının "çok çirkin bir saldırı" olduğu ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT