1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. BM: Idai Kasırgasında 600'den Fazla İnsan Öldü
BM: Idai Kasırgasında 600'den Fazla İnsan Öldü

BM: Idai Kasırgasında 600'den Fazla İnsan Öldü

Birleşmiş Milletler, Afrika'nın güneydoğusundaki ülkeleri etkisi altına alan Idai Kasırgası sonucu en az 600 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

23 Mart 2019 Cumartesi 23:29A+A-

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), güneydoğu Afrika ülkelerinde yaklaşık bir hafta önce etkili olan Idai kasırgası nedeniyle 600'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. OCHA sözcüsü, hükümetlerin resmi rakamlarına göre, Mozambik'te 417, Zimbabve'de 139 ve Malavi'de 59 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada da, felaketten en az 1 milyon 800 bin kişinin etkilenmiş olabileceğinin göz önünde tutulduğu belirtildi. UNICEF, sayının artabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Ölü sayının en yüksek olduğu ülke olan Mozambik Çevre Bakanı Celso Correia, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yardım ekiplerinin kasırgadan etkilenen bölgelere daha kolay ulaşabildiğini ancak yine de durumun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Birlemiş Milletler (BM),  yağışların sürmesi nedeniyle yeni sel tehdidi konusunda uyarıda bulundu. Sambesi ve Buzi nehirlerinde yine taşma tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: Deutsche Welle

HABERE YORUM KAT