1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. BM: Gazze'nin İmarı İçin 474 Milyon Dolara İhtiyaç Var
BM: Gazze'nin İmarı İçin 474 Milyon Dolara İhtiyaç Var

BM: Gazze'nin İmarı İçin 474 Milyon Dolara İhtiyaç Var

BM yetkilileri, Filistin'in imarı için 474 milyon dolara ihtiyacın olduğunu belirtti.

28 Mart 2016 Pazartesi 20:03A+A-

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'nin yeniden imarının, donör ülkelerin vaatlerini yerine getirmemesi nedeniyle geciktiğini belirterek, söz konusu projenin tamamlanması için 474 milyon dolara gereksinim duyulduğunu ifade etti.

UNRWA sözcüsü Adnan Ebu Hasene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin yeniden imarı için donör ülkelerin vadettiği rakamları vermesini temenni ettiklerini belirterek, "Ajansın imar ve restore çalışmaları için talep ettiği 724 milyon doların, 250 milyonu karşılandı. Gazze'deki Filistinli sığınmacıların Temmuz 2014'teki son saldırılarda kısmi ya da tamamı hasar görmüş yapıların yeniden imarı projesinin tamamlanması için 474 milyon dolara ihtiyacımız var." dedi.

UNRWA tarafından geçen ay yayımlanan rapora göre, Gazze'de saldırıların düzenlediği 2014'ten bu yana sadece 41 evin inşası tamamlandı.

Gazze'nin yeniden imarı için Batılı ve Arap ülkeler, Ekim 2014'te 5,4 milyar dolar yardımda bulunma sözü vermişti. Bu meblağın yarısına yakını imar projelerine diğer yarısı ise Filistinlilerin ihtiyaçlarına tahsis edilmişti. Filistin İskan Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar bu yardımlardan sadece yüzde 30'u ödendi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT