1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bitlis'te Jandarma Karakoluna PKK Saldırısı!
Bitlis'te Jandarma Karakoluna PKK Saldırısı!

Bitlis'te Jandarma Karakoluna PKK Saldırısı!

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK tarafından, dün saat 18.30 sıralarında Bitlis-Diyarbakır karayolundaki Karınca Jandarma Karakol Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

08 Eylül 2015 Salı 11:20A+A-

Saldırının, karakolun kuzeydoğu ve doğu bölgesindeki arazi kesiminden yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırı roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş etmek suretiyle yapılmıştır. Yaklaşık 25 dakika devam eden saldırı, saat 18.55 civarında son bulmuştur. Güvenlik güçlerimizin ateşe karşılık vermesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları kaçmıştır. Saldırıda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Olayla ilgili adlî tahkikata başlanmıştır.".

Aynı karakola 2 Eylül'de de saldırı düzenlenmiş, bir asker ayağından hafif yaralanmıştı.

Batman'da Ceset Bulundu

Öte yandan, Batman Valiliği, Gercüş ilçesinde PKK’ya yönelik operasyon düzenlenen Karalan köyünde bir erkek cesedi bulunduğunu, incelemede cesedin üç gün önce “güvenlik güçleri”yle çıkan çatışmada yaralanan PKK mensubuna ait olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karaalan köyü Esentepe Mahallesi'nde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonun gerçekleştirildiği Karalan köyünde silahıyla ve üzerinde dürbünle bir erkek cesedi bulunduğunun bildirildiği açıklamada: "İncelemede cesedin güvenlik güçleriyle üç gün önce aynı bölgede çıkan çatışmada yaralanan bölücü terör örgütü mensubuna ait olduğu belirlendi." ifadeleri kullanıldı.

Tunceli'de Bomba Düzeneği Ele Geçirildi

Tunceli-Pülümür karayolunda toprağa gömülü vaziyette 15 kilogramlık teneke ile 1 fünye ve 50 santimetre uzunluğunda kablodan oluşan bomba düzeneği ele geçirildi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolu Gömemiş Köprüsü yakınlarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması sırasında, 15 kilogramlık bir boş teneke ile 1 elektrikli fünye ve 50 santimetre uzunluğunda kablo bulundu.

İçerisine bomba koyulacak hâlde bulunan düzenek, cumhuriyet savcılığının talimatıyla muhafaza altına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT