1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Biri bürokratları tehdit ediyor, diğeri 2 Nolu Baro’yu…
Biri bürokratları tehdit ediyor, diğeri 2 Nolu Baro’yu…

Biri bürokratları tehdit ediyor, diğeri 2 Nolu Baro’yu…

​​​​​​​Resmi ideolojinin kalesi olarak kendini gören ve avukatlıktan çok “Mustafa Kemal’in askerleri” rolünü benimseyen İstanbul 1 Nolu Baro başkanı Mehmet Durakoğlu, iktidar değişikliğinde yapılacak ilk şeyi açıkladı.

22 Ekim 2021 Cuma 04:20A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratları tehdit eden açıklamasında sonra şimdi de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” narası ile İstanbul 1 Nolu Baronun seçimlerini kazanan Mehmet Durakoğlu, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda iktidar değişikliğinde 2 Nolu Baro’nun kapanacağını belirtti.

Mehmet Durakoğlu’nun o sözleri:

“Siyasi iktidar İstanbul Barosu’nun ifade ettiği güçten etkilendiği için böyle bir tercih içerisinde bulundu. Mücadele anlayışımız iktidarı rahatsız ediyor. Bizi siyaset yapmakla suçluyorlar ‘çıkar cüppeni gel’ diyorlar. Oysa siyasetçilerin hukuk konuştuğu yerde, hukukçuların siyaset konuşmamasını istiyorlar. İstanbul Barosu’nu nasıl susturacaksınız? Bunun mümkün olmadığı anlaşılınca geriye tek seçenek kaldı: Baronun ak dediğine kara diyen bir baro kurmanız gerekiyor. Hukuksuz bir uygulamayla ortaya çıktı. Hukuksuzluk demokratik ülkelerde geleceğe taşınamıyor, bunu da taşıyamayacaklar. İktidarın düştüğü gün ikinci baro kapanacaktır.”

Seçim kutlamasını avukat ve hukukçu kimliğini unutarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı ile yapan bir avukat güruhunun bu açıklamayı yapması çok da yadırganacak bir durum olmasa gerek... 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum