Bir Yalanın Hikâyesi

Bir Yalanın Hikâyesi

“15 Temmuz kahramanı” olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından bile kabul edilen, ’15 Temmuz kahramanı’ Şerife Boz’un AK Parti’ye milletvekilliği adaylığı için başvurması 15 Temmuz’da yakınlarını kaybeden aileleri harekete geçirmişti.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 14:20A+A-

Anadolu Ajansı muhabiri Saliha Sultan 16 Temmuz gecesi darbe karşıtı eylemliliği takip etmek üzere gittiği Taksim Meydanı’nda ilginç bir kareye şahit oldu ve bu görüntüyü dünyaya duyurdu. Kasası gençlerle dolu bir kamyonun direksiyonundaki çarşaflı kadın görüntüsü kısa sürede darbeye karşı sivil direnişin simgelerinden birine dönüşecekti.

Saliha Sultan, twitter hesabından 22.46’da yayımladığı mesajında “Çarşaflı ablam Taksim’e bi kamyon adam getirmiş” ifadesini eklemişti.

O günlerde AA adına çalışan Sultan bugünlerde yoğunlaşan tartışma üzerine fotoğrafı darbe gecesi değil, 16 Temmuz gecesi çektiğini ifade etmek zorunda kalmıştı.

15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz’ın, “Sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan bu sahtekâr kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” beyanıyla büyü bozulmuştu.

Şerife Boz’un röportajlarında, ilk gece köprüde olduğunu söylemesi üzerine utandığını söyleyen Sultan, “15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye ‘eğer biri suistimal ediyorsa’ gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar” demek durumunda kalmıştı.

“15 Temmuz kahramanı” olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından bile kabul edilen Şerife Boz’un AK Parti’ye milletvekilliği adaylığı için başvurması 15 Temmuz’da yakınlarını kaybeden aileleri harekete geçirmişti.

Boz’a tepki gösteren Alparslan Cambaz, önce “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini paylaştı, ardından da şunları söyledi:

“Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken 16 Temmuz gecesi KUTLAMA ALANINA kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini “Özel aracım nerede!” diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.”

Sözcü gazetesine konuşan Şerife Boz ise hakkında ortaya atılan iddiaları klasik bir cevapla karşılıyordu: “Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım…” Ve ekliyordu: “Yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar.”

Kamyonu İBB tarafından müzeye konulmak için satın alınan Şerife Boz’un Ankara Mamak’ta belediye tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda heykelinin olduğu da ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum