1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Bir ABD Vatandaşı Ülkesinin Dış Politikasını Bilse Dehşete Düşer”
“Bir ABD Vatandaşı Ülkesinin Dış Politikasını Bilse Dehşete Düşer”

“Bir ABD Vatandaşı Ülkesinin Dış Politikasını Bilse Dehşete Düşer”

Heritage Vakfı Ortadoğu Dış Politika Direktörü Luke Coffey, ABD yönetiminin dış politikasındaki gerçeklerin anlatılması hâlinde sıradan bir ABD vatandaşının dehşete düşeceğini söyledi.

25 Ocak 2018 Perşembe 11:06A+A-

Washington merkezli Turkish Heritage Organization (THO) adlı düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen “Suriye’deki YPG: ABD ve Türkiye İçin Doğurabileceği Sonuçlar” başlıklı telekonferansta PYD/PKK’nın Türkiye-ABD ilişkilerine etkisi tartışıldı.

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen etkinliğe Heritage Vakfı Ortadoğu Dış Politika Direktörü Luke Coffey ile Henry Jackson Cemiyeti üyesi Kyle Orton konuşmacı olarak katıldı.

AA’da yer alan habere göre, Coffey, ABD’nin PYD/PKK’ya verdiği desteğin kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, “Sıradan bir ABD vatandaşına, ABD’nin (Suriye’de) neo-Marksist bir grubu desteklediğini, bu grubun ABD tarafından terörist olarak kabul edilen bir örgütle bağlantılı olduğunu ve NATO askerlerini ve hatta ABD vatandaşlarını öldürdüğünü anlatsanız hepsi dehşete düşer.” dedi.

ABD’nin Suriye politikasındaki tutarsızlıkların bugünkü noktaya gelinmesine neden olduğuna işaret eden Coffey, “(Barack) Obama dönemindeki Beyaz Saray, beceriksiz bir şekilde YPG ile bu ortaklığa düştü. Şu anda bunu yönetmeye çalışıyoruz. Artık Başkan (Donald) Trump her şeyden sorumlu ancak o da bu stratejiyle devam etme hatta ikiye katlama kararı aldı.” şeklinde konuştu.

ABD’nin Türkiye’ye bugüne kadar birçok söz verdiği ve bunların çoğunu tutmakta başarısız olduğunu vurgulayan Coffey, “Örneğin PYD, ABD’nin gitmeyecek dediği belirli bölgelere doğru ilerledi. YPG’ye verdiğimiz silahların veya eğitimlerin Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı sözünü de verdik. Bu imkânsız bir şey. Bu, ABD yönetiminin söz verme ehliyetini aşan bir durumdu.” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT