1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bingöl'de Çatışma Sonrası İki PKK'lı Yakalandı
Bingöl'de Çatışma Sonrası İki PKK'lı Yakalandı

Bingöl'de Çatışma Sonrası İki PKK'lı Yakalandı

Genelkurmay Başkanlığından, Bingöl'de güvenlik güçleriyle PKK arasında çatışma çıktığı, bir militanın yaralı, bir militanın sağ olarak yakalandığı bildirildi.

11 Ağustos 2015 Salı 15:53A+A-
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Bingöl merkeze bağlı Ilıcılar beldesinde güvenlik güçleriyle köye sızmaya çalışan PKK arasında çatışma çıktı.
 
Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü mevkisindeki çatışmada bir PKK'lı yaralı, bir PKK'lı sağ olarak yakalandı.
 
Jandarma unsurlarına saldırdılar
 
Diyarbakır'da ise PKK örgütü üyesi bir grup, Kulp ilçesi Ağaçkorur Köyü bölgesinde operasyon yürüten jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla saldırdı. 
 
Lice'de ise PKK militanları ilçe jandarma komutanlığı ve 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına, eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
 
Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği saldırılarda zayiat yaşanmadı.
 
Mayın aramasındaki unsurlara saldırı 
 
Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen ve mayın araması yapan unsurdaki zırhlı aracın, Hakkari-Çukurca karayolunun Ağaçdibi köyü mevkisinden geçişi sırasında iki el yapımı bomba patlatıldı.
 
Bunun üzerine bir polis özel harekat timi bölgeye takviye olarak gönderildi. PKK militanları söz konusu unsurlara, Keçili Deresi mevkisinde silahlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT