1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler Doğu Guta İçin BM’ye Seslendi!
Beyaz Baretliler Doğu Guta İçin BM’ye Seslendi!

Beyaz Baretliler Doğu Guta İçin BM’ye Seslendi!

Doğu Guta’daki Beyaz Baretliler tarafından “BM’nin 5 Mart’taki çabasının yalnızca ürkek bir girişim olduğu ve Guta’daki sivillere yardım etmeye yetmediği anlaşıldı.” açıklaması yapıldı.

07 Mart 2018 Çarşamba 15:51A+A-

Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta’da görevli Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), son 18 günde en az 661 sivilin öldürüldüğünü belirterek, Birleşmiş Milletler’e (BM) acil yardım çağrısı yaptı.

AA’da yer alan habere göre, Sivil Savunma’dan yapılan yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 24 Şubat’taki 30 günlük insani ateşkes kararına rağmen saldırıların sürdüğü vurgulandı.

Aksine, rejimin operasyonlarına ve kimyasal silah kullanımına devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, önceki gün BM konvoyunun girmesinden kısa süre sonra 30 sivilin gazdan etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada, BM konvoyunun hayat kurtarıcı tıbbi malzemeleri getirmediği anımsatılarak, BM konvoyunun girdiği gün 42 sivilin şiddetlenen saldırılarda öldüğü belirtildi.

Sivil Savunma’nın açıklamasında, “19 Şubat’tan bu yana 661’den fazla sivil öldürüldü, 2 bin 373 sivil yaralandı.” değerlendirmesi yer aldı.

Açıklamada, “BM’nin 5 Mart’taki çabasının yalnızca ürkek bir girişim olduğu ve Guta’daki sivillere yardım etmeye yetmediği anlaşıldı.” ifadesi kullanıldı.

Sivil Savunma, krizin tüm taraflarını ve BM’yi acil olarak gerekli adımları atmaya davet etti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, BM yardım konvoyunun Doğu Guta’dan ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, ne kadar insana yardım ulaştırabildiklerini bilemediklerini söyleyerek, “Dün bölgede tam bir drama şahit olduk. Konvoy bölgeye ulaşır ulaşmaz yeniden bombardıman başladı ve geri çekilmek zorunda kaldık.” demişti.

HABERE YORUM KAT