1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar Ne Katliama Ne de Yalana Doyuyor!
Beşşar Ne Katliama Ne de Yalana Doyuyor!

Beşşar Ne Katliama Ne de Yalana Doyuyor!

Esed rejiminin muhaliflere yönelik kimyasal silah suçlamasının ne kadar saçma olduğunu anlamak zor mu?

20 Mart 2013 Çarşamba 18:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar rejiminin yetkilileri ve yerli sözcüleri dün yoğun bir mesai yaptılar. Muhaliflerin Halep’te kimyasal silah kullandıklarını iddia ettiler. Ölen 25 kişiden 16’sının asker olması bu iddiaların delili olarak sunuldu. Buna karşın muhaliflerse rejim güçlerinin attıkları füzenin yanlış hedefe düşmesi sonucunda meydana geldiğini açıkladılar.

Doğrusu tam iki yıldır vahşice yerleşim yerlerini bombalayan bir rejimin muhalifleri suçlamasına inanmak için Esedseverlikten de öte doğrudan vicdansız olmak gerekir. Şehirleri uçaklarla, füzelerle vuran kim? Esed rejimi! Kimyasal silahlar kimin elinde? Esed rejiminin! Bu durumda bu iddialar ne anlam ifade eder? Hiçbir şey!

Halep’te gerçekleştiği iddia edilen kimyasal silahlı saldırının rejimin ileriye dönük planlarının bir parçası olma ihtimali yüksek. Yapılan şey, önce ortalığı bulandırıp, ardından bu silahları kullanıp muhaliflerin üzerine atma hazırlığı olabilir.

Bunlar ihtimal ama vakalar var. Aşağıdaki videoda 22 Şubat’ta Halep’in Ardul Hamra bölgesine balistik füzelerle yapılan bir saldırının yol açtığı yıkımın görüntüleri var. Esed rejiminin SANA adlı haber ajansının sözcülüğüne soyunan yerli Şebbihalar kimyasal silah saçmalıklarını bırakıp bu görüntülerdeki yıkıma ilişkin bir şeyler söylese ya! 

Global Post’tan Tracey Shelton’un haberi:

 

Videoda ölenlerin yarıdan fazlasının çocuk olduğu ifade ediliyor. 12 yaşındaki Selma adlı kız tüm ailesini kaybettiğini söylüyor. Saldırıda ayağı kırılmış, gözünü yitirmiş.

Füzenin Şam’dan ateşlendiği ve düştüğü yerde hiçbir askeri birimin olmadığı, sivillere ait altı binanın yerle bir olduğu ifade ediliyor. Bir görgü tanığı patlamanın ardından enkazın altında yaralıları kurtarmak için uğraştıkları sırada yeni bir füzenin hedefi olduklarını söylüyor. Mıntıkada ne Hür Ordu’nun ne de tek bir silahlı gücün bulunmadığını, sadece uyuyan sivillerin olduğunu ekliyor. Buranın değişik bölgelerden göç eden insanların yaşadığı bir bölge olduğunu ifade ediyor.

Bir başka kişi 148 evin zarar gördüğünü, 80 tanesinin tamamen yıkıldığını belirtiyor. 

Yaşlı bir adam yıkılmış evini göstererek ailesinden 16 kişinin burada can verdiğini söylüyor.

Bir başka kişi 3 saat yıkıntılar arasında sıkışıp kaldığı yerden yaralı olarak çıkartıldığını ama ailesinden ve kuzenlerinden 25 kişinin öldüğünü söylüyor. 

 

HABERE YORUM KAT