1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar Esed Güçleri Rakka'ya Güneyden İlerliyor
Beşşar Esed Güçleri Rakka'ya Güneyden İlerliyor

Beşşar Esed Güçleri Rakka'ya Güneyden İlerliyor

Rakka’ya PYD’den önce varmayı hedefleyen Esed güçlerinin Takba Hava Üssü’ne 20 kilometre mesafede olduğu, Rakka’ya varmasına da 60 kilometre kaldığı bildiriliyor. Esed’in Rakka’nın merkezini alması ise şu an için olası görülmüyor.

11 Haziran 2016 Cumartesi 08:49A+A-

Esed güçlerinin Rakka harekâtı devam ederken, Tabka Hava Üssü’ne 20 kilometre mesafede olduğu belirtiliyor.

Esed güçlerinin Humus’un doğusundan, İtriya üzerinden Rakka’ya varmaya çalışmasının bir sebebi de Rakka’ya kuzeyden PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin saldırması. YPG’den önce Rakka’yı almayı hedefleyen Beşşar Esed yetkilileri yaptıkları açıklamada “Gerekirse YPG ile de savaşırız.” demişti.

Bununla birlikte Esed güçleri kırsalda ilerlese de bir milyona yaklaşan nüfusuyla Rakka’nın merkezini almaları şu an için olası görülmüyor.

Rasafi kavşağını ele geçiren Esed güçlerinin, Rakka’ya ilerleyişini sürdürdüğü bildiriliyor. Rusya ve Esed hava kuvvetleri onlarca kez bombardıman yaparak Esed güçlerine karadan yol açmaya çalışıyor.

Esed güçleri Muselles er-Resafe bölgesini ve petrol ve gaz kuyularının bulunduğu Mufarrık er-Resafe bölgesini kontrol altına aldı.

Tabka Hava Üssü’ne 20 kilometre mesafede olan Esed güçlerinin, Rakka’ya varmasına da 60 kilometre olduğu söyleniyor.

Esed güçlerinin son ilerlemeleriyle birlikte Rakka’daki IŞİD petrol kuyularını vurabilir hâle geldiği ve IŞİD üzerindeki baskıyı artırdığı aktarılıyor.

IŞİD’in birliklerini Rakka’ya doğru çekmesi nedeniyle Palmira’nın doğusundaki Talila’nın da Esed güçleri tarafından ele geçirildiği bildiriliyor.

Esed güçlerinin bölgede petrol bakımından zengin olan Arak ve T3 Hava Üssü’nü almayı hedeflediği belirtiliyor.

Kuzeyden YPG’nin, güneyden Esed’in saldırı tehdidi altındaki Rakka vilayeti:

rakka_esed_ve_ypg.jpg

Kaynak: Küresel Analiz

HABERE YORUM KAT