1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Berlin’de Rusya’ya destek gösterileri düzenleniyor!
Berlin’de Rusya’ya destek gösterileri düzenleniyor!

Berlin’de Rusya’ya destek gösterileri düzenleniyor!

Alman yetkililer, Rus savaşının yalnızca fiziksel olarak kendi topraklarına girmesini değil, Alman toplumuna girmesini de engellemeye çalışıyor.

05 Nisan 2022 Salı 11:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Birçok Avrupa ülkesinde Rusya’nın Ukrayna işgali protesto edildi. Ancak bir yerde durum çok farklı: Berlin, Ukrinform'un bildirdiğine göre son birkaç gündür Rus yanlıları, Almanya’da Rus bayrakları eşliğinde Rusya’ya destek gösterileri düzenlemeye başladı.

Pazartesi günü Moskova'daki bir brifingde konuşan Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bizim için önemli bir şey, savaşın başlangıcından beri de bunu vurguladık: Savaşın ne Ukraynalılar, ne Ruslar, ne de çoğu Almanya'da bulunan Alman Ruslar tarafından toplumumuza aktarılmaması gerekiyor. Bu Putin'in savaşı. Rusya'nın Almanya'daki savaşı veya kesinlikle Almanya'daki Ukraynalıların savaşı değil" diyerek protestoların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgaline en büyük destek Almanya’daki Rus yanlılarından geldi.

3 Nisan Pazar günü Ruslar, Rusya'yı desteklemek için Berlin'de bir "miting" düzenlediler. Savaşın başlangıcından bu yana ilk kez saldırgan gücün bayrakları yaygın olarak bir gösteride yer aldı.

 

 

Ukrayna toplumu, Alman başkentinde Rus ordusunun Ukrayna'da kullandığı bayraklar altında mitinglerin yasaklanmasını istiyor. Şehir sokaklarında Rus bayraklarının kullanılmasının savaşın sonuna kadar yasaklanması ve faillerin yargılanması talebiyle, Berlin'in Ukraynalı ve diğer sivil toplum örgütleri ile kent sakinleri adına Berlin Senatosu'na şikayette bulunulması planlanıyor.

İçişleri sözcüsü protesto ve Rusya yanlısı destek gösterileri için ayrıca, "Dolayısıyla güvenlik servisleri çok teyakkuzda ve yasal bir müdahale imkanı varsa müdahale ediyor" dedi.

Federal hükümet sözcüsü aynı zamanda, yetkililerin Almanya'daki Rusça konuşanlardan çeşitli uluslararası kaynaklardan bilgi almalarını ve Rus devlet medyasının Ukrayna'daki olaylara yönelik ‘alaycı yorumuyla yaptığı dezenformasyon kampanyasına güvenmemelerini’ istediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum