1. HABERLER

  2. HABER

  3. Berlin’de Camilere 6 Ayda 6. Saldırı
Berlin’de Camilere 6 Ayda 6. Saldırı

Berlin’de Camilere 6 Ayda 6. Saldırı

Almanya’da Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik yeni bir ırkçı saldırı olmadan gün geçmez oldu. Önceki gün başkent Berlin’de içinde caminin de bulunduğu bir kültür merkezi kompleksine yönelik kundaklama girişiminde bulunuldu.

11 Aralık 2010 Cumartesi 00:34A+A-

Sabah 5:00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından camiye atılan molotof kokteyli ile gerçekleştirilen kundaklama girişimi sonucu binada yangın çıktı. Yangın esnasında iki kişinin olduğu binada ölen ya da yaralanan olmazken çevre sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye olay yerine geldi ve yangın kısa sürede söndürüldü. Saldırı, 6 ay içerisinde Berlin'de Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik polise bildirilen 6. kundaklama girişimi oldu.

BERLİN POLİSİ: "YENİ SALDIRILAR OLACAK"

Berlin Polisi, son saldırıda faillerin bıraktığı bildiriden önümüzdeki günlerde camilere yönelik yeni saldırıların olacağını tahmin ettiklerini açıklarken kültür merkezi sorumlusu Hamid Navaz, Alman politikacıların son günlerde Müslümanlara karşı yaptıkları açıklamaların ülkede İslamofobiyi körüklediğini, saldırıları teşvik ettiğini söyledi. Geçtiğimiz ay Almanya İçişleri Bakanı Thomas Maiziere, "Bu ayın sonuna kadar terör saldırısı olacak" demiş, ardından  Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting Almanlara, "Arapça veya başka bir yabancı dil konuşan garip insanlar gördüğünüzde polise bildirin" çağrısında bulunmuştu. Körtig'in açıklamasının hemen ardından daha önce 3 kez kundaklanan Berlin'deki Şehitlik Camii 4. kez kundaklandı. Ardından da Araplara ait Nur Camii yakılmak istendi.

YETKİLİLER IRKÇILARA GÖZ YUMUYOR

Irkçılar Müslümanlara yönelik saldırılarını arttırırken Alman polisi ve mahkemelerinin olaylara duyarsızlığı da dikkat çekiyor. Berlin'deki saldırılarla ilgili henüz hiçbir gelişme yaşanmazken yaklaşık 4 ay önce Korbach kentinde bir başka camiye yönelik kundaklama girişimi ile ilgili yakalanan fail 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hüseyin Yazıcı / YENİAKİT

Konuyla ilgili HDR tarafından yapılan açıklama için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT