1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Ben çalmazsam başkası çalacak!”
“Ben çalmazsam başkası çalacak!”

“Ben çalmazsam başkası çalacak!”

Şeyh Cerrah’ta neler yaşanıyor?

07 Mayıs 2021 Cuma 12:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist rejimin işgal politikaları tüm hızıyla devam ediyor. Kudüs’ün tarihi Şeyh Cerrah semtinde 7 ailenin zorla tehcir edilmesi üzerine başlayan gerginlik İsrail’in nasıl zorba bir rejim olduğunu bir kere daha dünyaya gösterdi.

İsrail Kudüs Bölge Mahkemesi, toprakların başlangıçta Yahudilere ait olduğunu iddia ederek, Şeyh Cerrah'taki bir grup Müslüman ailenin evlerini boşaltmaları yönünde karar verdi. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda 17'si çocuk 58 kişi, İsrailli yerleşimciler için zorla tahliye edilecek.

Evinden zorla çıkartılmaya çalışılan bir Müslüman ile evini gasp eden Siyonist arasında geçen diyalog dünya basınında epey gündem oldu. İsrail küstahlığını kanıtlayan videoda Siyonist işgalci, “Benim evimi çalıyorsun!” diyerek feveran eden Müslüman kadına “Ben çalmazsam başkası çalacak!” şeklinde cevap veriyor.

Dünya’ya yaptığı zorbalıkların hesabını vermek zorunda kalmayan Siyonistler için mesele bu kadar basit: Ben çalmazsam başkası çalacak! İnsanlık tarihinin duyduğu en utanç verici cümlelerinden birisi olan bu söz haysiyet ve şeref yoksunu bir dünya görüşünden neşet edebilir. Ancak her şeye rağmen İsrail’in yıllardır sürdürdüğü zulüm politikaları Filistinlileri direnişten uzaklaştırmıyor. Filistinli çocuklar tıpkı Suriyeli, Morolu, Afganistanlı kardeşleri gibi zalimin zulmüne karşı seslerini çıkartmaya devam ediyorlar!

Şeyh Cerrah’ta yaşananlar Kudüs’ün tümüne yayıldı. Filistinliler yerinden edilmek istenen 7 aileye destek için kitlesel eylemler gerçekleştiriyorlar. Tutuklama ve gözaltıların yaşandığı eylemlerde polis müdahalesi ise işgal rejiminin despotluğunu gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT