1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP, PKK'lıların İnmesi İçin Düzenleme İstedi
BDP, PKK'lıların İnmesi İçin Düzenleme İstedi

BDP, PKK'lıların İnmesi İçin Düzenleme İstedi

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sınırdışına çekilen PKK'lıların bir an önce dağdan inmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi.

11 Şubat 2014 Salı 17:42A+A-

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'lıların dağdan indirilmesi için bir an önce yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 
 

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye sınırlarını terk ederek Kandil'e yerleşen PKK mensuplarının sonsuza kadar orada kalamayacağını belirterek hükümeti adım atmaya davet etti. 

Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: "1 yıldır yürüttüğümüz Çözüm Süreci’nin güvenliği adına tek bir yasa bile çıkartmıyorlar.” ifadelerini kullanan Demirtaş, yeniden çatışmaların başlamaması için, yoksulların çocuklarının güvenliği için tek bir yasa bile çıkartılmadığını ifade ederek, “Çözüm Süreci koptu kopacak. Verdiği sözler var, kamuoyunun huzurunda verdiği sözler var. ‘Biz barışı getireceğiz’ dedin, sen kendi ağzınla ifade ettin. ‘Biz 21 Mart’taki bildiriye bağlıyız’ dedin, peki 1 yıldır PKK gerillaları Türkiye sınırlarının dışına çıkmış bekliyorlar, sonsuza kadar orada mı kalacaklar, kurda kuşa mı yem olacaklar, inmeyecekler mi dağdan, hani bunun yasası? Çözüm Süreci’nin güvenliği, yurttaşın güvenliği AK Parti’nin umurunda bile değil. Kendi güvenlikleri için bakın neler yapıyorlar. Bu savaşta canını yitiren her canın bizim için kıymeti vardır. Bu şekilde yürüyecek mi? Biz Çözüm Süreci bitmesin diye canla başla çalışıyoruz. Biz bu süreci Başbakan’ın gül yüzü için desteklemedik. Halklarımız özgür olsun, gençlerimiz ölmesin diye bu sürece girdik. Bu süreç sonlanırsa bir bakalım ne olacak o zaman?"

HABERE YORUM KAT