1. HABERLER

  2. HABER

  3. BÇG, Said Nursi Mevlitlerini Takibe Almış
BÇG, Said Nursi Mevlitlerini Takibe Almış

BÇG, Said Nursi Mevlitlerini Takibe Almış

Batı Çalışma Grubu, Said-i Nursi için düzenlenen mevlidi takibe almış. Programa telgraf çeken Tansu Çiller de fişlenmiş.

28 Mayıs 2012 Pazartesi 13:04A+A-

28 Şubat 1997’de başlayan postmodern darbenin alt yapısını oluşturan Batı Çalışma Grubu, Said-i Nursi için okutulan mevlitleri takibe almış. Said Nursi'nin ölümünün 39. yılında Ankara Kocatepe Camii'nde okutulan mevlide katılan ve telgraf gönderen dönemin siyasetçileri bile tek tek fişlenmiş.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

İşte fişlenen siyasiler

Mimarları Sincan cezaevinde olan Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenenler arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller de var. İşte mevlide katıldığı için fişlenen siyasetçiler: Rıza Akçalı (DYP), Mehmet Birinci (DYP), Mehmet Nadir Bilgiç (DYP),  Bülent Arınç (FP), İsmail Köse (MHP), Recep Özel ( AP eski), Nurettin Tokdemir (DYP eski), Mehmet Özkan (DYP eski), Mehmet Kahraman (ANAP eski). Öte yandan fişleme raporuna “Ayrıca Tansu Çiller dahil Mevlide 25 milletvekili telgraf göndermiştir” notu düşülmüş.

Kutlular da fişlenenler arasında

Ankara'da Said-i Nursi'nin 39. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen mevlit sırasında depremi "ilahi bir ikaz" olarak nitelendirdiği için 2 yıl 1 gün hapis cezası verilen ve 276 gün hapiste kalan Yeni Asya gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular da BÇG tarafından kayıt altına alınmış.

Talimat BÇG’den mi?

BÇG personelini tarafından hazırlanan raporda, Kutlular’ın mevlid öncesi düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara yer verilerek, “Üslubu önceki yıllara göre daha sertti” şeklide not düşülmüş. Mevlid öncesi fişlenen Kutlular’ın daha sonra yargı eliyle mağdur edilmesi akıllara  ‘talimat BÇG’den mi?’ sorusunu getirdi

Malum medya da ‘alternatif etkinlik’ diyordu

BÇG’nin rahatsızlık duyarak, Said-i Nursi için düzenlenen Mevlid-i Şerif programları hakkında hazırladıkları raporda ayrıca şu ifadelere yer verildiği görülüyor: “Bu mevlitlerin ilki 28 ekim 1990 yapılmış,  7’ncisi 19 ekim 1998’de,  8’ncisi  ise  “Cumhuriyetin  75’nci yılı için el ele”  yürüyüşünün yapıldığı gün olan 25.10.1998’de yapılmıştır. Mevlit Dost FM radyosundan canlı olarak yayınlanmıştır. Mevlitleri özellikle her yıl cumhuriyet bayramı kutlamalarının yapıldığı,  Ekim ayının ikinci yarısındaki bir Pazar gününe denk getirilerek,  alternatif bir etkinlik düzenledikleri değerlendirilmektedir.”

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT