1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. BBP lideri Destici’den ‘ters kelepçe’ tepkisi
BBP lideri Destici’den ‘ters kelepçe’ tepkisi

BBP lideri Destici’den ‘ters kelepçe’ tepkisi

BBP lideri Destici, partisinin Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün polislerce ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasına ilişkin konuştu.

07 Temmuz 2021 Çarşamba 16:31A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün, polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Destici, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, terör, kadına yönelik şiddet gibi olaylar dışında arkadan kelepçeleme uygulamasına başvurulmaması yönünde genelge yayınlamıştı. Buna rağmen bunun yapılmış olması kınadığımız bir durum" dedi

'FATMA HANIM İNCİNMİŞ'

Fatma Yümlü ile telefonda konuştuğunu belirterek, "Destici, "Fatma Hanım incinmiş. Biz de bu olaydan dolayı incindik, üzüldük. Bir il kadın kolları başkanımıza yapılmış böyle bir muamelenin hesabını hukuk içinde soracağız" ifadelerini kaydetti.

''ŞİDDET VE TERÖR YOKSA KELEPÇEYE GEREK YOK' GİBİ BİR TALİMAT VARKEN...'

Kendilerinin de ülkede yaşanan sorunları yapıcı bir dille gündeme getirdiklerini, esnafın durumunu, hayat pahalılığını konuştuklarını, Kanal İstanbul için “şimdi sırası değil” dediklerini anımsatan Destici şunları söyledi:

“'Şiddet ve terör yoksa kelepçeye gerek yok' gibi bir talimat varken, bu tedbire bu kadar kolay başvurulmasının önü arkası araştırılmalı. Acaba başka mihraklar mı devreye girdi diye bakılmalı. Tam Büyük Birlik Partisi ivme kazanıyor, yükselişe geçiyor, böyle bir olayla karşılaşıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum