1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BBC artık iftirada sınır tanımıyor!
BBC artık iftirada sınır tanımıyor!

BBC artık iftirada sınır tanımıyor!

BBC, Taliban tarafından yapılan açıklamaları bütün dünyanın gözleri önünde çarpıtıyor!

25 Ağustos 2021 Çarşamba 14:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban hakkında ileri sürülen yalan ve iftiralar artık birileri için nefes almak, su içmek kadar doğal bir hal aldı! BBC ve CNN’nin başını çektiği dezenformasyon dalgasının önüne geçmek ne yazık ki mümkün değil!

Her şeye rağmen kamuoyuna dönük bilgilendirici haberlerin hakikate yönelik ilgisini yitirmemiş insanlar tarafından paylaşılacağını düşünüyoruz. İngiltere merkezli yayın yapan BBC, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit yaptığı basın açıklamasını herkesin gözü önünde çarpıtıyor!

Mücahit’in “Kadınların emniyetinin sağlanamamasından endişe ediyoruz, çalışan kadınların maaşları eksiksiz bir şekilde yatmak koşuluyla kısa bir süre evlerinde kalmaları gerekiyor” şeklindeki sözlerini “Güçlerimiz kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor, geçici bir süre evden çıkmayın” başlığıyla haberleştiren BBC etnosantrik ötekileştirme ve kültürel dışlamanın çok başarılı bir örneğini sundu!

Taliban Sözcüsünün açıklamalarını kafasına göre yorumlayan BBC’nin yaptığı şey Taliban hakkında oluşturulan “aşırı, radikal vb.” önyargıları kullanarak dezenformasyon üretmekten başka bir şey değil!

Bu yapılanın hukuki bir yaptırımı olmaması ise işin en acıklı tarafını oluşturuyor. Zira uluslararası camiada Taliban’ın hukukunu savunabilecek bir gücü olmadığı gibi onun hakkını dillendirecek kimse de yok!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT