1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Batman Özgür-Der: Kobani’de İşlenen Vahşeti Kınıyoruz
Batman Özgür-Der: Kobani’de İşlenen Vahşeti Kınıyoruz

Batman Özgür-Der: Kobani’de İşlenen Vahşeti Kınıyoruz

Batman Özgür-Der, dün Kobani'de IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

26 Haziran 2015 Cuma 17:50A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

KOBANİ’DE İŞLENEN VAHŞETİ KINIYORUZ

IŞİD tarafından dün sabah saatlerinde ilki gerçekleştirilen, ardından farklı noktalarda devam eden bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılar sonucu onlarca sivilin katledilmesi ve daha fazlasının da yaralanması vicdanları yaralamıştır. Tıpkı aynı günlerde aynı ülkenin diğer bölgelerinde Esed’in öldürdüğü çoğu çocuk diğer masumların katledilmesi gibi tüm yapılan katliamları nefretle kınıyoruz.

En son Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre ölü sayısının yüzü aştığı bu saldırılarda tekrar görülmüş oldu ki IŞİD terörünün hiçbir makul izahı ve mazeretinin olamayacağıdır. Bu usul ve mantalite sahiplerinin şiddetin ahlaksızlığını üretmekten haz aldığı görülmektedir.

Bununla beraber hükümetin IŞİD’i desteklediği algısının bu saldırı sonrasında tekrar sosyal medya üzerinden palazlanmaya çalışılarak yalan ve kışkırtıcı beyanlarda bulunulması YPG yetkililerinin resmi açıklamalarıyla kısa sürede yalanlanmış oldu. Bu güne kadar IŞİD’e destek algısını kanıtlayacak tek somut verinin sunulamamasına rağmen kullanışlı bir malzemeye dönüştürülen bu propagandanın bu saldırılar sonrasında da dillendirilmesi manidardır. Bu tür katliamların acısına yalan ve sorumsuz paylaşımların eklenmesi olayda ölen masum insanlara hürmetsizliktir. 

Ümmetin sırtındaki kambur olmaya devam eden tüm bu mantıkları kınıyor, Kobani’de, Halep’te ve tüm Suriye’de katledilen masum sivillere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Özgür-Der Batman Şubesi

HABERE YORUM KAT

3 Yorum