1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Batının hal-i pürmelali: Almanya’da ırkçılar seçim kazandı!
Batının hal-i pürmelali: Almanya’da ırkçılar seçim kazandı!

Batının hal-i pürmelali: Almanya’da ırkçılar seçim kazandı!

Batılı ülkeler ırkçı siyasetle hesaplaşmayı bir türlü beceremiyor!

06 Temmuz 2023 Perşembe 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa’da Cezayir kökenli bir gencin öldürülmesi sonrasında başlayan olaylar Batılı ülkelerin sömürgeci geçmişini tekrardan tartışmaya açtı. Tıpkı ABD’de siyahilere yönelik şiddet gibi Fransa’da da Mağriplilerin maruz kaldığı muamele Batı siyasal sistemlerinin vaatleri ile uygulamaları arasındaki uçurumu gözler önüne serdi.

Cinayetin ardından başlayan gösterilerde başkent Paris’in dört bir tarafı yanıyor. Göstericiler yılların biriktirdiği öfkeyi kusarak Fransa’ya işlediği cinayetlerin yükünü hatırlatıyor. Bu esnada ise 17 yaşındaki Nahel'i silahla vurarak öldüren polis memuruna destek için başlatılan bağış kampanyası, 1 milyon 600 bin euroya ulaşıldıktan sonra salı günü sona erdi. Irkçılar gerçeklik kimliklerini gizlemeye gerek bile duymadan durdukları yeri belli ediyorlar!

Aynı zamanda Almanya’daki yerel seçimlerde ırkçı, İslam düşmanı AfD'nin adayı Hannes Loth, Saksonya-Anhalt'a bağlı Raguhn-Jeßnitz kasabasındaki belediye başkanlığı seçimini kazandı. Böylelikle Almanya'da ilk kez AfD'li bir siyasetçi belediye başkanlığına seçilmiş oldu.

Fransa ateşler içinde yanarken aynı sorunun kaynağı olan ırkçılar Almanya’da seçim kazanıyor. Batılı ülkelerin önüne gelene “terörist” suçlaması yapmadan evvel önce kendi gerçekleriyle yüzleşmeleri gerekiyor! Irkçılık Avrupa’nın kurucu ideolojilerinden birisi olarak bütün dünyanın canını okumaya devam ediyor. Irkçılığı Türkiye’ye ithal etmek isteyenler ise her fırsatta mültecileri hedef gösteriyorlar!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum