1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Yaka ve Gazze'deki Yerel Seçimler Durduruldu!
Batı Yaka ve Gazze'deki Yerel Seçimler Durduruldu!

Batı Yaka ve Gazze'deki Yerel Seçimler Durduruldu!

Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili hazırlıkların durdurulduğu öğrenildi.

08 Eylül 2016 Perşembe 17:08A+A-

Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesi Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'de yapılması gereken yerel seçimlerle ilgili hazırlıkları durdurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi’nde yer alan habere göre, mahkeme kararına gerekçe olarak Fetih'in aday listelerinin iptaline itirazını ve bir avukatın Kudüs'ün yerel seçimler kapsamı dışında tutulmasına itirazını gösterdi.

Yüksek Adalet Mahkemesi'nin kararının ardından Filistin Merkez Seçim Kurulu kararı değerlendirmek için acilen toplanacağını ve toplantının sonunda kararla ilgili tavrını ilan edeceğini açıkladı.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi, yerel seçimlerin durdurulması kararını reddederek, Yüksek Adalet Mahkemesi'nden kararını gözden geçirmesini istedi.

Hamas: Karar Demokrasiye Darbe

İslami Direniş Hareketi (Hamas) de mahkemenin kararının demokrasiye darbe olduğunu söyledi.

en-Necah Üniversitesi öğretim görevlilerinden siyasi bilimler profesörü Abdüssettar Kasım ise hukukî bir gerekçeye dayanmadıkça mahkemenin kararının Merkez Seçim Kurulu için bağlayıcı olmadığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Kasım, Yüksek Adalet Mahkemesi'nin seçimleri durdurarak Filistin Yönetimi'ni büyük bir dertten kurtardığını belirtti.

HABERE YORUM KAT