1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Başpiskopos: “Hamas Hristiyanların Güvenliğini Tam Sağlıyor!”
Başpiskopos: “Hamas Hristiyanların Güvenliğini Tam Sağlıyor!”

Başpiskopos: “Hamas Hristiyanların Güvenliğini Tam Sağlıyor!”

Gazze`deki Yunan Ortodoks Başpiskoposu Aleksios, İsmail Haniye hükümetinin Hıristiyanların güvenliğini tam sağladığını söyledi.

31 Ekim 2013 Perşembe 20:15A+A-

Gazze'deki Yunan Ortodoks Başpiskoposu Aleksios, İsmail Haniye hükümetinin sektördeki Hıristiyanların güvenliğini tam sağladığını söyledi.

Başpiskopos "Deutsche Welle "radyo istasyonuna verdiği röportajda, Gazze Şeridi'ndeki Hıristiyanların güvenlik durumunun tatmin edici olduğunu söyledi. Başpiskopos Gazze'deki Hıristiyanların hükümetle işbirliği içerisinde olduğunu kaydetti.

Aleksios "Şu anda, Gazze'de güvenlik içinde yaşıyoruz. Bu durum özellikle 2000 yılındaki intifadadan sonra oluştu. Hamas Hükümeti işbaşına gelmeden önce bölgede güvenlik açısından bakıldığında kaos ve kargaşa içindeydik." Ortodoks Başpiskoposu, Hıristiyanların güvenlik açısından bugün Gazze'de hiçbir sorun olmadığını vurguladı.

HAMAS Hükümet yetkilileri de Gazze'de yaşayan Hıristiyanların güvenlik açısından herhangi bir endişe duyulması gereken bir durum sözkonusu olmadığını doğruladı.

HAMAS Hükümet Başbakanı Basın Danışmanı Tahir el-Nunu, "Gazze'deki Hıristiyanlar ve Müslümanlar, güvenlik içinde yaşamaktadırlar. Biz her zaman onların temsilcileri ile bir araya gelerek, görüşlerini dinliyoruz." dedi.

Gazze'de faaliyetleri olan Hristiyan mezhepleri arasında en fazla üyesi olan Rum Ortodoks Kilisesinin varlığı miladi 402 yılına kadar uzanır.

(Riyad Makaev İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum