1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Başbakan Yıldırım: Saldırıda 5 Ton Patlayıcı Kullanıldı
Başbakan Yıldırım: Saldırıda 5 Ton Patlayıcı Kullanıldı

Başbakan Yıldırım: Saldırıda 5 Ton Patlayıcı Kullanıldı

Başbakan Yıldırım, Şemdinli’deki saldırıda 10 asker ve 8 sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, “5 tonluk bir patlayıcıyla intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.” dedi.

09 Ekim 2016 Pazar 15:43A+A-

AA’da yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım, Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen istişare toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Şemdinli’de PKK’nın canlı bombayla düzenlediği saldırı neticesinde can kayıplarının olduğunu söyledi.

Sivil halktan da hayatını kaybedenlerin bulunduğunu aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bugün Şemdinli’de, Hakkâri’de mâlesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu ân itibariyle 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla, yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Türkiye’nin bölücü terörle, DAEŞ’le ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi, kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi, ülkemizin istikbali için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi, milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz.”

Başbakan Yıldırım, son aylarda kırsalda gerçekleştirilen operasyonlardaki üstün başarının, PKK’nın gücünü ve imkân kabiliyetini ciddi anlamda kısıtladığını vurguladı.

PKK’nın can havliyle bu ve buna benzer canlı bomba eylemlerini yapma gayreti içine girdiğini dile getiren Yıldırım, “İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Birçok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar, olay olmadan önlenebilmektedir. İstihbarat bilgileriyle, alınan tedbirlerle ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT