1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Başbakan Yıldırım ile Halid Meşal Telefonda Görüştü
Başbakan Yıldırım ile Halid Meşal Telefonda Görüştü

Başbakan Yıldırım ile Halid Meşal Telefonda Görüştü

Başbakan Yıldırım ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal telefonda görüştü. Gündemde hem 15 Temmuz darbe girişimi hem de Filistin meselesi ve İsrail'le varılan mutabakat vardı.

11 Ağustos 2016 Perşembe 11:12A+A-

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması nedeniyle Başbakan'ı ve Türk milletini tebrik etmek istediğini söyleyen Meşal, başta Gazze olmak üzere Filistin halkının Türk bayraklarıyla sokaklara inerek, dayanışmasını gösterdiğini aktardı. Yıldırım da Meşal'e teşekkür ederek "kardeş Filistin halkının desteğinin bilhassa bu süreçte kalpten hissedildiğini" iletti.

Türkiye'nin Gazze ve Filistin'in arkasında durmaya devam edeceğini ifade eden Başbakan, İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde Türkiye'nin gönderdiği 11 bin ton insani yardımın Gazze'ye ulaştığını, önümüzdeki günlerde bu yardım faaliyetlerinin düzenli sürdürüleceğini belirtti.

Yıldırım son olarak, Filistinlilerin arasındaki uzlaşı sürecini hassasiyetle desteklemeye devam edeceklerini belirtip bu konuyu Türkiye'yi ziyareti kapsamında bugün kabul edeceği Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile de ele alacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT