1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Başbakan Yıldırım: Gazze'ye Yardım Eylül’de Gidecek
Başbakan Yıldırım: Gazze'ye Yardım Eylül’de Gidecek

Başbakan Yıldırım: Gazze'ye Yardım Eylül’de Gidecek

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının, Kurban Bayramı vesilesiyle Eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını açıkladı.

12 Ağustos 2016 Cuma 12:11A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki'yi Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Yıldırım, Filistin halkı ve devletinin, menhus darbe girişimi karşısında Türkiye'ye verdiği desteğin, Filistin ve Türkiye halkı arasındaki gönül bağı ve kader birliğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yıldırım, Filistin'in, Türkiye'nin birliği, güvenlik ve istikrarını hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) karşısındaki kararlı tutumundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin, Filistin davasına ve halkına bugüne kadar verdiği güçlü desteğin, gelecek dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye'nin ihtiyaç sahibi tüm Filistinlilere yardım elini uzatmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım, Filistin ulusal uzlaşısının muhafazasının önemine işaret etti.

HABERE YORUM KAT