1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Başbakan Yıldırım: Darbeler Defterini Açmamak Üzere Kapattık
Başbakan Yıldırım: Darbeler Defterini Açmamak Üzere Kapattık

Başbakan Yıldırım: Darbeler Defterini Açmamak Üzere Kapattık

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Çanakkale ve İstiklâl şehitleri gibi, 15 Temmuz’da da şehitler aynı hedefler için Hakk’a yürüdü" dedi.

09 Ağustos 2016 Salı 13:00A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. 7 Ağustos’ta CHP ve MHP liderleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingini hatırlatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Her görüşten, düşünceden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye eşsiz bir toplumsal mutabakata varmıştır. Bu zemini gözümüz gibi koruyacağız. Pensilvanya’daki terörist başı için hâlâ ‘delil, delil’ diyenler, Türk halkının talebini gördü.

15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Çanakkale ve İstiklâl şehitleri gibi, 15 Temmuz’da da şehitler aynı hedefler için Hakk’a yürüdü. Şehitlerimiz bu toprakları bir kez daha vatan yaptılar, bizi birleştirdiler, milleti bir araya getirdiler.

7 Ağustos’ta tüm dünyanın gözü üzerimizdeydi. Türkiye’yi otoriter olarak göstermeye çalışanlar, seçimle gelmiş cumhurbaşkanımızı insafsızca eleştirenler, bakalım bu tabloyu gördükten sonra ne diyecekler? Bir kez daha Hakk’ın ve halkın gücünün, tankın gücünden çok daha fazla olduğunu dünya âleme gösterdik.

‘O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek’

Fethullah Gülen için “O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek” diyen Yıldırım, “İdam isteriz” sloganları üzerine “Meclis’i bombalatan, Türkiye’nin silahını Türkiye’ye doğrultan o adam, hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız” ifadesini kullandı.

‘Demokrasi nöbetlerimize virgül koyuyoruz’

Yıldırım, darbe girişiminin ardından kent meydanlarında vatandaşların tuttuğu ‘demokrasi nöbetleri’ne Çarşamba günü virgül konulacağını söyledi. “Bugün demokrasi nöbetimizin 26. günü. Yarın demokrasi nöbetlerimize virgül koyuyoruz” dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan diğer satır başları şu şekilde:

“Dostlarımızı artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. Suriye başta olmak üzere, bölgesel sorunlar dikkatle ele alınacak. Türkiye’yi daha demokrat, şeffaf, ileri ve kalkınmış bir ülke haline getireceğiz. Türkiye’de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Eşsiz bir mutabakat sağlandı. Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır.

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki dönemde 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. İçişleri Bakanlığı 10 bin yeni polis alacak.

Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi’ni otomatik hâle getiriyoruz. Böylece 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz.

Kurmaya karar verdiğimiz Türkiye Varlık Fonu ile büyük yatırımlar kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek. Mega projeler daha da hızlanacak.”

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT