1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Başbakan Yıldırım: Bunların Yaptığını Ancak Esed Yaptı!
Başbakan Yıldırım: Bunların Yaptığını Ancak Esed Yaptı!

Başbakan Yıldırım: Bunların Yaptığını Ancak Esed Yaptı!

Bugünkü darbeci zalimlerin ortaya koyduğu vahşeti 12 Eylül darbecilerinin icraatlarında bile görülemeyeceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Bunu ancak Suriye’de Esed yaptı.” dedi.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, nöbet utup alanları darbecilere terk etmeyen Türkiye halkına minnetini ve teşekkürlerini iletti.

BUNU ANCAK SURİYE’DE ESED YAPTI

Darbe girişimiyle ilgili konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunu yapanlar akıllarınca her ayrıntıyı hesap etmişlerdir. Kimin ne göreve geleceği, tam 12 Eylül darbesinin planlaması niteliğinde bir planlama. 12 Eylül'den bunun bir farkı var. 12 Eylül darbesinde bile vatandaşın üzerine bomba atılmadı, Meclisini bombalamadı, vatandaşın üzerine kurşun sıkılmadı, Cumhurbaşkanlığını bombalamadı. Bu devletin verdiği elbiseyi giyeceksiniz, imkanlarından yararlanacaksınız, vergilerle paralarla alınan silahları gelip meydana inen Türkiye'ye sahip çıkan bu aziz milletin evlatlarının üzerine yağmur gibi atacaksınız. Bunun asla ve asla kabul edilebilir bir yanı yok.

Bunu ancak Suriye Esed yaptı. Ben Türkiye'nin şanlı ordusunun yaptıklarının Esed'in yaptıklarıyla karşılaştırmaktan hicap duyuyorum. Gözbebeğimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sigortası olan güvenlik güçlerimize toptancı anlayışla vatandaşlarımız kötü gözle bakmasın.”

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

“Bu olayın soruşturması devam ediyor, gözaltılar devam ediyor. Bundan sonra zerre kadar bir ihtimali gözardı etmeden, bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ayrıştırıcı olmayalım, kucaklayalım, dostluk halkasını güçlendirelim. Gün bir olma, beraber olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Demokrasiye sahip çıkma azmi azalmasın, artarak devam etsin. Tehdit tektir. Tehdit Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye'nin geleceğinde herkes söz sahibidir. AK Parti, CHP, MHP ve HDP bütün herkes söz sahibidir.”

208 ŞEHİDİMİZ VAR

“145 sivil, 60 polis, 3 asker toplam 208 şehidimiz, 1491 yaralımız var"

HABERE YORUM KAT