1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Başbakan Yıldırım Arakanlı Göçmenlerle Bir Araya Geldi
Başbakan Yıldırım Arakanlı Göçmenlerle Bir Araya Geldi

Başbakan Yıldırım Arakanlı Göçmenlerle Bir Araya Geldi

Başbakan Yıldırım, Bangladeş’in Cox’s Bazar kentinde Arakanlı Müslümanlarla görüştü.

20 Aralık 2017 Çarşamba 11:02A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş’in başkenti Dakka’daki temaslarının ardından, Arakanlı Müslümanların yaşadığı Cox’s Bazar kentine geldi.

AA’da yer alan habere göre, Yıldırım, Balukhali Kampı’na gelişinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve yardım kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Yetkililerden bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Yıldırım, TİKA’nın Cox’s Bazar Sadr Hastanesi’ne verilen ambulans ve personel aracının anahtarını hastane yetkililerine teslim etti.

Başbakan Yıldırım daha sonra kendisini çadırda bekleyen Arakanlıların yanına gitti. Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşarak tek tek ellerini sıkan Yıldırım, ağlayan bir Arakanlı kadının sorununu dinledi.

binali_yildirim_coxs_bazar_2.jpg

Yıldırım, daha sonra AFAD’ın organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ağır iklim tipi sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım’a kızı Büşra Bahar Köylübay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT