1. YAZARLAR

  2. Nuh Gönültaş

  3. Başbakan tazminat davası mı açsaydı?
Nuh Gönültaş

Nuh Gönültaş

Yazarın Tüm Yazıları >

Başbakan tazminat davası mı açsaydı?

21 Mayıs 2011 Cumartesi 00:03A+A-

Başbakan seçim meydanında Balyoz sanığı emekli General Engin Alan'la ilgili konuştu ya...

“Başbakan gelmiş ayağa kalkmıyor, gereği yapıldı...” Bu söz ile kastedilen manayı bilmeden Silivri saz heyeti “İşte bak, Başbakan ayağa kalkmadığı için Engin Alan’ın Silivri’ye gönderildiğini söylüyor. Balyoz davası işte böyle bir davadır” diyorlar. Başbakan “Silivri’ye gönderdim” mi dedi?

Hayır! Eeee “Gereği yapıldı” demek neden sadece “Silivri” anlamına gelsin ki? Engin Alan, Balyoz davasından ve fişleme skandallarından dolayı Silivri’de ya...

İşte Engin Alan Başbakan’ın sözleri çarpıtılarak temize çıkarılmaya çalışılıyor! Bunlar başbakanın niyetini çok iyi okuyorlar ya, hemen anladılar ne demek istediğini! Eminim Başbakan, Engin Alan‘ın ayağa kalkmaması ile ilgili sözlerini söylerken Ergenekon ve Silivri saz heyetinin bu sözü böyle anlayıp, konunun üzerine atlayacağını biliyordu.

Bir tür sazanlık durumu. Oysa gerçek; Engin Alan hakkındaki iddialar yüzünden ve Başbakan’a ayağa kalkmayarak aldığı çirkin tavır nedeniyle YAŞ’ta terfisinin yapılmadığıydı. Engin Alan için yapılan propagandalardan biri de “Abdullah Öcalan’ı getiren komutan” şeklinde.

Apo’yu nereden nasıl getirmiş? Kenya’dan... Kendi mi yakalamış? Hayır? Öcalan yakalanmış, paketlenmiş, bu arkadaş da binmiş uçağa Öcalan’ı teslim almaya gitmiş. Bunun neresinde kahramanlık!

Kaldı ki, bir kahramanlık bile olsa bu durum onun işlediği iddia edilen diğer suçları örter mi? Beni de gönderseler herhangi bir ülkeden bir “paket”i uçağa yükleyip getirebilirdim yani. Kahramanlık değil, hostesliktir bunun adı. Bir general başbakana tavır koyuyor! Kendinde bu hakkı nasıl görüyor?

Çünkü daha önce başbakan öldürüldü, başbakana küfredildi, cumhurbaşkanına “alışamadım” denildi, neticede hiçbir şey olmadı da... Hatırlayın, rahmetli Erbakan başbakanken, bir general kendisine “küfür” etmişti.

Erbakan istifa etmeseydi bir astsubay tarafından tokatlatılması bile planlanmıştı. Katil generaller Başbakan Adnan Menderes’i ve iki bakanı taammüden öldürdüler! Rahmetli Özal cumhurbaşkanı seçildiğinde bir teğmene “Alışamadım” dedirttiler.

Generalin biri başbakan geldiğinde tavır koyuyor, ayağa kalkmıyor! Sonra da erkek gibi çıkıp “Başbakan’a tavır koydum” diyemiyor da “İki saat geç geldiği için böyle davrandım” gibi bir şeyler söylüyor. Bu generalin bedeni şimdi Silivri Cezaevi’nde ama ruhu MHP saflarında. MHP barajı aşarsa kendisi milletvekili olacak! Peki bu ismi MHP’ye öneren kim?

Yalçın Küçük! Yalçın Küçük dünkü duruşmasında Engin Alan’ı MHP’ye yerleştirdiğini bir kere daha itiraf etti:

“MHP milletvekili adayı Engin Alan’ı ben aday yaptım. Tutuklanmasaydım Hasan Atilla Uğur Albay ile Tuncay Özkan’ı da çok sağlam yerlerden milletvekili adayı çıkaracaktım...”

Mesela Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli başbakan olsa ve bir general kendileri için ayağa kalkmasa ne yaparlar? O generale tazminat davası mı açarlar?

BUGÜN

YAZIYA YORUM KAT