1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan'dan Dağlıca Açıklaması
Başbakan Erdoğandan Dağlıca Açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Dağlıca Açıklaması

Başbakan Erdoğan, ''Terörle mücadeleye sonuna kadar sürdüreceğiz. Er veya geç bu işi başaracağız'' dedi.

19 Haziran 2012 Salı 18:02A+A-

G20 Zirvesi için Meksika'da bulunan Başbakan Erdoğan, son Dağlıca saldırılarıyla ilgili soruları cevapladı. “Terörle mücadele”de bir zamanlamanın söz konusu olmadığını ifade eden Erdoğan, bu sorunun çözümü için sadece askeri yöntemler kullanmadıklarına dikkat çekti.

"Terörü hiçbir zaman pazarlık konusu olarak telakki etmedik, bundan sonra da etmeyiz." diyen Erdoğan, PKK’nın silah bırakması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Teröristler silahı bıraktığı zaman zaten güvenlik güçleri operasyona meraklı değil." diye konuştu.

Sorunun çözümü konusunda değişik siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla da temas kurduklarını hatırlatan Erdoğan, "Ben buradan nasıl rant ederim?" kaygısı içinde olunmamasını istedi.

Erdoğan ayrıca cezaevinde çıkan yangınların “terör”le bağlantılı olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, cezaevlerinde kapasite sorunlarını aşacak adımlar atmakta olduklarını söyledi.

"Son terör saldırılarının ardından yine de Brezilya'ya gidecek misiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu, eğlence gezisi değil." cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT