1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Başbakan Davutoğlu Sosyal Medyanın Neden Yavaşladığını Açıkladı
Başbakan Davutoğlu Sosyal Medyanın Neden Yavaşladığını Açıkladı

Başbakan Davutoğlu Sosyal Medyanın Neden Yavaşladığını Açıkladı

Şanlıurfa'da gençlerle buluşan Başbakan Davutoğlu'na,"Her olaydan sonra sosyal medya kapatılıyor. Neden kapatıyorsunuz?" diye soruldu. Başbakan da sebeplerini anlattı.

12 Nisan 2016 Salı 01:02A+A-

Şanlıurfa’da gençlerle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir öğrencinin, "Gençler olarak sosyal medya kullanıyoruz. Ama her olaydan sonra sosyal medya kapatılıyor. Herkes bir çözüm bulup giriyor. Neden kapatıyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı. Habertürk TV'den yayınlanan programda Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu kadar iletişim teknolojisinin geliştiği bir dönemde hiçbir şeyin gizlenmesi, de engellenmesi de mümkün değil. Ben bir akademisyen olarak hiçbir kanaatin engellenerek durdurulacağı kanaatinde değilim. Ama bazı durumlarda siz de benim yerimde olsanız bazı kararları almak durumunda kalabilirsiniz. Mesela Ankara Kızılay saldırısı oldu. Öylesine kötü görüntüler oldu ki. Allah muhafaza bir an böyle bir olayda bir yakınınızın olay yerinde bedeni etkilenmiş halde olduğunu düşünün. Bir anda bütün bu görüntülerin sosyal medyada yayıldığını düşünün. Dünyanın her yerinde terör olayı olduğunda bazı kontrollü yasaklar gelir. Paris saldırısı oldu mesela, hiç görüntü gördünüz mü? Çünkü hemen durdurdular. Biz de bazen böyle durumlarda bu tedbirleri alıyoruz. Bir insani boyutu var. Bir diğeri de teröristlerin emellerine ulaşamaması. Teröristler zaten korku oluşturmak için bu olayları yapıyorlar. O görüntülerin sosyal medyada süratle yayılması, teröristlerin amaçlarına ulaşması için araç haline dönüşüyor. Bunu dengelemek gerekiyor.

Bazen de açıkçası mesela 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi Yasin Börü'nün öldürüldüğü, gençlerin katledildiği olaylarda sosyal medya kullanılarak eylem planlandığı anlar oluyor. Böyle durumlarda insanların can güvenliğini korumak ve teröristlerin etki alanını daraltmak için böyle tedbirler alınıyor. Ama bu kalıcı olmuyor Prensipte bu kadar teknolojik imkânların geliştiği bir dönemde kalıcı yasaklarla bir yere varılmayacağını hepimiz biliyoruz.

Bazı terör olaylarının organizasyonu şifreli olarak sosyal medya üzerinden yürütülüyor. İstihbarat birimlerimiz bunun üzerinde çalışıyor. Sosyal medya için olumlu kullananlara sınırsız kullandırılmalı. Olumsuz kullananlar için de önüne geçilmeli."

Habertürk

HABERE YORUM KAT