1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bartın’da Suriye’ye Yardım Sürüyor
Bartın’da Suriye’ye Yardım Sürüyor

Bartın’da Suriye’ye Yardım Sürüyor

“Komşuluk Hakkı İçin ” sloganı ile devam eden Suriye’ye yardım kampanyasına Bartın'lı İslami STK'ların Bartın halkından topladıkları bir tırlık yardım dualarla yola çıktı.

26 Şubat 2014 Çarşamba 22:34A+A-

 İHH İnsani Yardım Vakfı'nca 23 Şubat ve 28 Şubat tarihleri arasında "Suriyeli Kardeşlerimize Komşuluk Hakkı İçin'' 500 tırlık kampanya başlatılmıştı. Bartın'lı duyarlı yardımseverlerin katkılarıyla toplanan yardımlar el birliğiyle tıra yüklenerek bugün dualarla İHH Kilis depolarına teslim edilmek üzere bölgeye gönderildi.

Yapılan basın açıklamasında, 2011 yılından bu yana zalim bir yönetime karşı, halkın itirazıyla başlayan ve bu günlere gelindiğinde çok büyük bir insanlık trajedisine dönüşmüş olan Suriye halkının mağduriyeti vurgulanarak, bu zulmün  İslam dünyasını derinden yaraladığı ve bütün bu olanlar karşısında yardım seferberliği içinde olmanın kulluk hakkı doğuracağına dikkatler çekildi. Suriye'de devam eden  zulme karşı Türkiyeli Müslümanlar olarak İHH öncülüğünde başlatılan yardım seferberliğine Bartın halkının katkılarıyla destek verdikleri vurgulandı. Yaşadığımız coğrafyada meydana gelen bu zulmü lanetlemek ve kardeşlerimiz için bir şeyler yapabilmek için her daim sürdürülecek yardım seferberliğiyle mazlum Suriye halkının yanında olunacağı hatırlatıldı. İnşaallah en kısa zamanda bir tırlık yardımın daha tekrar gönderileceği ifade edildi. Yapılan duayla  basın açıklaması sona erdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum