1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te Seçim Çatışmaları: 4 Ölü
Bangladeş'te Seçim Çatışmaları: 4 Ölü

Bangladeş'te Seçim Çatışmaları: 4 Ölü

Bangladeş'te yerel seçimlerde çıkan çatışmalarda dört kişi öldü, en az 500 kişinin yaralandı.

24 Mart 2014 Pazartesi 10:54A+A-

Bangladeş'te düzenlenen yerel seçimlerde, rakip partileri destekleyenler arasında çıkan kavgada dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Seçimlerin, Upzlia Parisad bölgesindeki 91 ilçe yönetiminin belirleneceği 4. aşamasında, Birlik Konseyi ve Avami Birliği Başkanı Şemsuddin Prasan, Munshigonj bölgesindeki Avami Birliği'nin bazı muhalif adaylarının destekçileri tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Jhalkathi bölgesinde ise Avami Birliği'nden aktivist Ripon Hüseyin, iktidar ve muhalif partilerin yandaşları arasındaki şiddet olayları sırasında hayatını kaybetti.

Bangladeş Ulusal Partisi lideri Hadiş Miah ise B. Baria bölgesinde, aynı partinin aktivisti Münir Hüseyin da Comilla bölgesindeki çatışmalarda vurularak öldürüldü.

Seçimler nedeniyle çıkan şiddet olaylarında en az 500 kişinin yaralandığı, 32 merkezde oy kullanma işlemlerinin askıya alındığı belirtildi.

Bangladeş Ulusal Partisi Genel Sekreteri Ruhul Kabir Rizvi ve Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Dr. Şafikur Rahman, Avami Birliği'nin seçime hile karıştırdığını iddia etti.

Avami Birliği, Bangladeş Ulusal Partisi, Cemaat-i İslami Partisi ve bağımsızlardan 1186 aday, 91 ilçe yönetimi için yarışıyor.

Seçimlerde 14 milyon kişinin oy kullanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT