1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te Saldırı: 20 Ölü
Bangladeş'te Saldırı: 20 Ölü

Bangladeş'te Saldırı: 20 Ölü

Bangladeş'te yabancı diplomatların bulunduğu mekana saldıran IŞİD, tamamı yabancılardan oluşan 20 kişiyi öldürdü.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 14:09A+A-

IŞİD, Bangladeş'te yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restauranta saldırdı. Yaklaşık 35 kişinin rehin alındığı saldırıda tamamı yabancı 20 rehine kesici aletlerle öldürüldü.

IŞİD, Bangladeş'te yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restauranta silahlı kişilerle saldırdı. Yaklaşık 35 kişinin rehin alındığı saldırıda 20 rehine hayatını kaybetti. Ölenlerin tümü yabancılar. Operasyonda 6 saldırgan da öldü. Bangladeş ordusu sözcüsü ölenlerin çoğunun kesici aletlerle öldürüldüğünü açıkladı. Reuters rehinelerin düzenlenen operasyon öncesinde öldürüldüğünü duyurdu.

Saldırı Başkent Dakka'daki büyükelçilik binalarının da yer aldığı Holey Artisan Bakery adlı restauranta el bombası ve silahlarla gerçekleştirildi.

IŞİD'e yakın Amaq haber ajansı, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Polis yetkilileri, yüzlerce güvenlik görevlisi ve zırhlı araçların katılımıyla bütün gece devam eden operasyonda 13 rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Kurtarılanlar arasında 1 Japon ve 2 Sri Lankalı var.

Özel Kuvvetler'den Albay Tuhin Muhammed Masu, "6 saldırgan öldürüldü ve bina temizlendi. Ancak operasyon devam ediyor. Yaklaşık 35 kişi rehin alındı. Bunlardan 20 kadarı yabancı uyruklu. Kurtarılan rehineler arasında bir Japon ve iki Sri Lankalı bulunuyor. Japon rehine, yaralandığı için hastanede tedavi altına alındı." şeklinde açıklama yapmıştı.

İtalya'nın Bangladeş Büyükelçisi Mario Palma, rehin alınanlar arasında 7 İtalya vatandaşının bulunduğuna dair iddiaların araştırıldığını söyledi.

Kaynak: Reuters, AFP, Daily Star, AA

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT