1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te Protesto Gösterileri: 4 Ölü
Bangladeş’te Protesto Gösterileri: 4 Ölü

Bangladeş’te Protesto Gösterileri: 4 Ölü

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine verilen cezalara karşı düzenlenen protestolarda ölü sayısı 4'e yükseldi.

06 Şubat 2013 Çarşamba 11:50A+A-

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla'nın 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilmesinin ardından çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Yetkililer, göstericilerle güvenlik güçleri arasında hâlâ devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gösteriler Bangladeş'in başkenti Dakka ve Khulna şehirlerinde yoğunlaşıyor. Çatışmalar sırasında Dakka'da 15, Khulna'da ise 12 kişinin plastik mermiyle yaralandığı belirtiliyor. Dakka'da 10 bin polisin devriye görevi yaptığı da gelen haberler arasında.

Öte yandan, başkent Dakka'da hükümet yanlısı bir gösteri de yapıldığı ve gösteride Abdülkadir Molla'ya idam cezası verilmesi istendiği kaydediliyor.

Cemaat-i İslami Partisi, başkent Dakka'daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin Molla'yı ömür boyu hapse mahkum etmesini protesto etmek için dün ülke genelinde grev çağrısında bulunmuştu.

Göstericilerin güvenlik güçlerine taş fırlattığı başkent sokaklarında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, geçen ay Cemaat-i İslami Partisi üyesi âlim Abdülkelam Azad'ı da bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırmıştı.

Bangladeş'in Pakistan'a karşı başlattığı ve 9 ay süren bağımsızlık savaşı sırasında Cemaat-i İslami örgütünün Pakistan'la işbirliği yaptığı iddia ediliyor. Cemaat-i İslami ise bu suçlamaların arkasında siyasi hesapların olduğunu söylüyor. 

 

HABERE YORUM KAT