1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te Milyonluk Gösteri
Bangladeş’te Milyonluk Gösteri

Bangladeş’te Milyonluk Gösteri

Başkent Dakka'da milyonlarca Müslüman, İslam'a hakaret eden bloglara karşı yasa çıkarılması için bir araya geldi. (VİDEO)

06 Nisan 2013 Cumartesi 15:25A+A-

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yüzbinlerce kişi, İslam'a hakaret edilen bloglar için ölüm cezası dahil ''küfür karşıtı yasa'' çıkarılması amacıyla gösteri yapıyor.

Protesto gösterileri, dün bir grup blog yazarının, seküler yapısına rağmen muhafazakar partilerin geniş ilgi gördüğü Bangladeş'te dini muhafazakarlığı eleştirmesi üzerine tekrar canlandı.

Medrese kökenli Hıfazat-ı İslam adlı hareketin çağrısı üzerine ülkenin her tarafından yüz binlerce insan, İslam'a hakaret edilen internet sitelerini protesto etmek için başkent Dakka'ya akın etti.

Yönetimin engellemelerine rağmen, yüz binlerin yürüyerek Dakka'ya ulaştığı kaydediliyor.  

Ülkedeki tartışmalar, ateist blog yazarı Ahmed Recib Haydar'ın öldürülmesinin ardından alevlenmişti.

Gösterinin barışçıl olduğu fakat dünkü protestoda bir kişinin öldüğü bildiriliyor.

Bangladeş hükümeti geçen hafta internet aracılığıyla İslam'a hakaret edilmesini önlemek için ''siber suçlar mahkemesi'' ve ülkedeki bloglarda İslam'a hakaret edilip edilmediğini tespit etmek için iki din adamının da olduğu bir komite kurmuştu. Hükümet tarafından getirilen yeni düzenlemelerin ilk sonucu ise İslam'a hakaret eden bloglarda yazan dört kişinin tutuklanması olmuştu.

Diğer yandan, Bangladeş'te, Cemaat-i İslami liderlerinin idam istemiyle yargılandığı davalar sebebiyle son aylarda sürekli protesto gösterileri düzenleniyor. 

(Dünya Bülteni)
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum