1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ban Ki-Mun: "Suriye'de Çözümü Ertelemeyin"
Ban Ki-Mun: Suriyede Çözümü Ertelemeyin

Ban Ki-Mun: "Suriye'de Çözümü Ertelemeyin"

Esed birliklerinin tanklarını Halep'e sürmesi üzerine Ban Ki-Mun dünya devletlerinden Suriye halkına yardım etmelerini istedi.

26 Temmuz 2012 Perşembe 13:05A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Ban Ki-mun, Suriye birliklerinin Halep'e doğru ilerlediği haberlerinin geldiği bir dönemde dünya liderlerini Suriye'deki katliamı durdurmak için harekete geçmeye davet etti.

Ban Ki-mun konuşmasını Balkanlar turunun son durağı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaptı. BM Genel Sekreteri, "Dünyaya bir çağrıda bulunuyorum. Ertelemeyin. Katliamı durdurmak için bugün harekete geçin" diye konuştu.

Ki-mun'un açıklamaları, muhaliflerin Suriye ordusuna bağlı güçlerin ülkenin ikinci büyük kentinde isyancıların elinde bulunan bölgeleri geri almak için harekete geçtiklerini bildirmesinin hemen ardından geldi.

Bu arada muhalifler tarafından yayınlanan bir videoda sokakların top ateşiyle tahrip edildiğive bazı evlerde cesetlerin bulunduğu görülüyor. Muhalefetteki Özgür Suriye Ordusu, binlerce askerin tanklar ve zırhlı araçlar desteğinde Türkiye sınırına yakın İdlib eyaletinden çekilip Halep'te konuşlanmaya başladıklarını bildirmişti.

BBC'de yer alan habere göre , Rus yapımı olduğu düşünülen Mig savaş uçaklarının dün kentin doğu banliyölerinde muhaliflere ait oluduğu söylenen hedefleri vurduğunu bildirdi.

Pannell, Halep'te ilk kez savaş uçaklarını devreye sokan Suriye hükümetinin attığı bu adımın tırmanan krizde ciddi bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Son günlere dek nispeten sakin olan Halep, aynı zamanda Suriye'nin en varlıklı kenti.

HABERE YORUM KAT