1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz’da İstanbul Barosu Hakkında Suç Duyurusu
Balyoz’da İstanbul Barosu Hakkında Suç Duyurusu

Balyoz’da İstanbul Barosu Hakkında Suç Duyurusu

Balyoz davasında mahkeme heyeti İstanbul barosu hakkında suç duyurusunda bulundu.

06 Nisan 2012 Cuma 19:00A+A-

 TRT’nin verdiği habere göre Balyoz Darbe Planı Davası sona yaklaştıkça tansiyon da yükseldi. Silivri'deki davanın 90'ıncı duruşması gergin geçti.

365 sanığın darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılandığı davada, İstanbul Barosu yöneticileri ile mahkeme heyeti arasında tartışma yaşandı. Mahkeme, Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 baro yöneticisi hakkında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten suç duyurusunda bulundu.

2003 yılında Birinci Ordu Komutanlığı'nda darbe planlandığı iddiasına ilişkin, 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı davada hareketli saatler yaşandı.

Daha önce esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, aralarında Çetin Doğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Ergin Saygun'un da bulunduğu sanıkların tamamının, 20'şer yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

Avukatlar Duruşma Salonuna Girmedi

Sanık avukatları, taleplerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek yine duruşma salonuna girmedi.
Kocasakal ve Mahkeme Başkanı Tartıştı

Duruşmayı izleyen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal avukatların savunma haklarının kısıtlandığını ileri sürerek, mahkeme heyetini eleştirdi.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, bunun üzerine, "Siz bir meslek kuruluşusunuz, bizim hiçbir meslek kuruluşunun denetimine ihtiyacımız yok" diyerek, yasalara göre hareket ettiklerini belirtti.

Savcı Savaş Kırbaş ise, "Baro Yönetiminin söylemleri davanın esasına yöneliktir, bu şekilde tarafını belli etmiştir" diye konuştu.

İstanbul Barosuna Suç Duyurusu

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmadaki hareketleri sebebiyle, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 baro yöneticisi hakkında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca, disiplin yönünden de Türkiye Barolar Birliği'ne yazı yazılmasına karar verildi.

Mahkeme Başkanı: “Avukatlar Davayı Kilitliyor”

Mahkeme Başkanı Ömer diken, sanık avukatlarının duruşmaları kilitlediğini belirterek, Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre hareket edeceklerini anlattı.

Mahkeme, sanık avukatları hakkında İstanbul Barosu'na yazı yazılmasına ve sanıklara yeni avukat tayin edilmesine hükmetti.

250 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Nisan 2012 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT