1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Davasında Karar Bekleniyor
Balyoz Davasında Karar Bekleniyor

Balyoz Davasında Karar Bekleniyor

Davayı gören mahkemenin yarın kararını açıklaması bekleniyor.

20 Eylül 2012 Perşembe 08:55A+A-

Darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılandığı Balyoz Darbe Planı Davası'nda sona yaklaşıldı.

Aralarında eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Kuvvet Komutanları emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu sanıkların yargılandığı davada 107'nci duruşma yapılıyor.

Silivri'deki duruşmaya 250 tutuklu sanıktan 249'u ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Davanın tutuklu sanıklarından Ergin Saygun tekerlekli sandalyeyle duruşmaya getirildi.

Duruşma bazı sanıkların esas hakkındaki son savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Mahkemenin, yarın sanıkların son sözlerini aldıktan sonra kararını açıklaması bekleniyor.

2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nda darbe planlanmasına ilişkin yargılanan 365 sanık hakkında 20 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Karar aşamasına gelen davada sanıklara son sözleri soruluyor.

***

 

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 107'nci duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 249 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, 16 tutuksuz sanık ile ''28 Şubat Soruşturması'' kapsamında tutuklu bulunan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç ve 4 sanık avukatı hazır bulundu.

Davanın tutuklu sanığı emekli Albay Ahmet Küçükşahin ile ''Ergenekon'' davasından tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün katılmadığı duruşmaya, üye hakim Ali Efendi Peksak'ın celse arasında gelen evrakları okumasıyla devam ediliyor.

Duruşmayı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile MHP milletvekili Bülent Belen de izliyor.

 

HABERE YORUM KAT