1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakanlık Yasemin Karadağ İçin Devrede
Bakanlık Yasemin Karadağ İçin Devrede

Bakanlık Yasemin Karadağ İçin Devrede

Bakanlık devreye girdi, sol bir davadan tutuklu olan Yasemin Karadağ hastaneye kaldırıldı.

22 Mart 2012 Perşembe 09:25A+A-

Yasemin Revire Değil Evine Gitsin

MELİH ALTINOK'un haberi:

Taraf’ın, sekiz aydır cezaevinde tutuklu olan ve böbrek yetmezliğinin neden olduğu kemik erimesi sonucu boyu 1,60’dan 1.53’e inen Yasemin Karadağ hakkındaki ısrarlı fikri takibi nihayet sonuç verdi. Karadağ, dün Başsavcılığın hastaneye nakledilmesi talebi üzerine, kaldığı Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’nden alınarak Samatya Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Taraf ’a konuşan Adalet Bakanlığı kaynakları, Karadağ’ın şu an Samatya Hastanesi’nde olduğunu doğrulayarak, “Emarı çekiliyor. İnşallah hastanede kalmayı kabul eder ve tedavisi burada yapılır” dedi. Karadağ ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini hatırlatan Bakanlık kaynakları, “Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin bu konuda çok hassas, olayın üzerine titriyor. ‘Hastaneye nakli için elimizden geleni yapalım’ dedi” diye konuştu.

Kabul etmedi devreye girdik

Karadağ hükümlü değil tutuklu olduğundan inisiyatifin kendilerinde değil, ilgili mahkemelerde olduğunu belirten aynı kaynaklar, şunları kaydetti: “Yargılama sürdüğü için mahkemeye herhangi bir müdahalede bulunmamız mümkün değil. Bu yüzden af süreciyle ilgili herhangi bir işlem başlatılamıyor. Bu durumda Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesi de mümkün değil. Ancak gelecek Adlî Tıp raporu sonucunda farklı bir gelişme gündeme gelebilir. Biz kendisinin hastaneye sevk edilmesi için devreye girdik. Bakanlık kanalıyla Başsavcı ile görüştük, tutuklunun sağlık durumunun hassasiyetini paylaşıp hastaneye sevk edilmesinin mümkün olup olmayacağını sorduk. Sayın Başsavcı da Karadağ ile görüşmüş. Ancak kendisi Başsavcılığın bu teklifini kabul etmemiş, hastaneye sevki kabul etmediğini beyan etmiş. Elimizde ifadesi de mevcut. Bu sabah (dün) Başsavcı’yı bir kere daha aradık. Sanırım kendisiyle bir kez daha görüşecekler.”

30 kez hastaneye kaldırıldı

Karadağ’ın avukatı Ebru Timtik, “Müvekkilinizin hastaneye sevk edilmesi yönündeki ilk teklifi kabul etmediği yönünde iddialar var” şeklindeki sorumuza, “Bu konuda elimde bir bilgi yok, sanmıyorum. Ama öyle ise bile hastanelerdeki mahkûm koğuşlarının kötü koşulları yüzünden kabul etmemiş olabilir” yanıtını verdi. Edinilen bilgiye Karadağ, cezaevinde kaldığı süre boyunca yaklaşık 30 kez tedavi için hastaneye götürüldü. Karadağ, son olarak 20 mart salı günü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Karadağ’ın, tedavisi sonrasında hastanede yatmayı kabul etmeyerek cezaevine geri dönmek istediği belirtiliyor. Karadağ’ın bu talebini içeren tutanağın altında, cezaevi görevlilerinin yanı sıra acil serviste görevli doktorların da imzası bulunuyor. TARAF

 

HABERE YORUM KAT