1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Bağdadi, Hutbe Verirken Görüntülendi (VİDEO)
Bağdadi, Hutbe Verirken Görüntülendi (VİDEO)

Bağdadi, Hutbe Verirken Görüntülendi (VİDEO)

İslam Devleti (eski adıyla Irak Şam İslam Devleti -IŞİD-) lideri Ebubekir el Bağdadi'nin dün Musul'da cuma namazı kıldırıp hutbe verdiği bildirildi.

06 Temmuz 2014 Pazar 01:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Adını İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD’in halife ilan ettiği Bağdadi olduğu iddia edilen kişinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerine yüklendi.

Namaz kıldırmadan önce hutbeye çıkan Bağdadi, önce Ramazan ayı ve oruç hakkında konuştu. Bugüne kadar yüzünü gizleyen Bağdadi, siyah sarık ve cübbesiyle verdiği cuma hutbesinde, Allah'ın şeriatıyla hükmetmenin önemine işaret etti.

Bağdadi, halife ilan edilmesiyle ilgili de "Bana ağır bir sorumluluk ve yüce bir görev verildi" ifadesini kullandı.

"Dinin temelinin, insanları hidayete erdiren Kur'an-ı Kerim ve zafere götüren kılıç" olduğunu söyleyen Bağdadi, "Allah bize düşmanlarıyla savaşmamızı ve dini ikame etmek için onun yolunda cihat etmemizi emretti" dedi.

Bağdadi, IŞİD'in geçen haftalarda Suriye ve Irak'taki etki alanlarını genişletmesiyle ilgili ise "Allah, mücahitlere fethi müyesser kıldı ve uzun yıllardan sonra Allah düşmanlarıyla cihat etme imkanı verdi" diye konuştu.

Müslümanların aralarından bir imam seçmesinin vazifeleri olduğunu söyledi ve "Bu ağır sorumluluğa ben getirildim. Sizin en iyiniz değilim. Bu yüzden doğru işlerimde bana yardım edin, yanlışımızı gördüğünde tavsiyelerinizle beni doğru yola yönlendirin." dedi.

Hilafetin ilanında acele edilmesinin, Müslümanların üzerine vacip olduğunu ve yüzyıllardır vakit kaybedildiğini savunan Bağdadi, "Ben tebaama kralların ya da liderlerin vadettiği refah ve bolluğu değil, Allah'ın mümin kullarına vadettiği şeyi vadediyorum" ifadesini kullandı.

Bağdadi, hutbeden sonra cemaate namaz kıldırdı.

Ebubekir el Bağdadi, geçtiğimiz hafta yayınlanan sesli mesajında ise tüm dünyadaki Müslümanları 'cihad etmek üzere halifelik topraklarına' çağırmıştı.

Öte yandan uluslararası haber ajansları, videodaki kişinin Bağdadi olduğunu doğrulayamadıklarının altını çizdi.

bagdadi-baghdadi-isis-leader-mosque02.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum